Latvijas izlases basketbolistu Jāņa Strēlnieka un Artūra Kuruca pārstāvētās komandas piektdien piedzīvoja smagus zaudējumus ULEB Eirolīgas spēlēs.

Kauņas "Žalgiris" ar rezultātu 60:94 (17:24, 12:20, 17:25, 14:25) izbraukumā piekāpās pagājušās ULEB Eirolīgas sezonas čempionvienībai Stambulas "Anadolu Efes".

Kauņas klubs atkārtoja 2007./2008. gadā uzstādīto antirekordu. Arīdzan toreiz "Žalgiris" sezonu uzsāka ar septiņiem zaudējumiem pēc kārtas.

"Žalgiris" vienību nomāca problēmas uzbrukumā, kas jau pēc pirmā puslaika piespieda atrasties zaudētājos ar 15 punktu deficītu. Savukārt trešās ceturtdaļas ievadā Vasilije Micičs un Filips Petruševs jau panāca rezultātu 33:57, noņemot jebkādus jautājumus par spēles iznākumu.

Jānis Strēlnieks kaimiņvalsts vienības rindās aizvadīja otro spēli pēc atlabšanas no augšstilba savainojuma. Saspēles vadītājs spēli sāka pamatsastāvā, laukumā pavadīja 13:34 minūtes, bet nerealizēja nevienu no četriem "trejačiem". Talsenieks sakrāja divas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, vienu rezultatīvu piespēli un vienu noteikumu pārkāpumu.

Kauņas kluba labā pa 14 punktiem guva Luks Lekavičs un Artūrs Milaknis, bet Turcijas komandas rindās 17 punktus sakrāja Tibors Plaiss, kuram ar 14 punktiem piebalsoja Petruševs.

Savukārt Vitorijas "Baskonia" vienība izbraukumā ar rezultātu 54:83 (23:21, 7:24, 7:20, 17:18) zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

Spānijas klubs otrās ceturtdaļas ievadā bija vadībā ar rezultātu 30:21. Taču tam sekoja divi septiņu minūšu ilgi "sausuma" periodi, pēc kuriem "Baskonia" jau bija iedzinējos ar 37:65.

Artūrs Kurucs laukumā aizvadīja 13:56 minūtes, kuru laikā realizēja divpunktu metienu, neskatoties uz pretinieka pārkāpumu. Cēsnieks netrāpīja vienu tālmetienu. Vairāk nekā septiņas minūtes Kurucs nospēlēja tieši ceturtajā ceturtdaļā, kurā arī atzīmējās ar minēto triju punktu gājienu.

Viesu labā 13 punktus guva Džeisons Greindžers, bet "Zeņit" komandas panākumu kaldināja Džordans Loids, kurš sakrāja 20 punktus un astoņas bumbas zem groziem, kā arī Dmitrijs Kulagins, kurš guva 12 punktus.

Vitorijas vienība ar trim uzvarām septiņās spēlēs ieņem 12. vietu Eirolīgā, bet "Zeņit" komandai četri panākumi tikpat mačos ļauj atrasties astotajā pozīcijā. "Žalgiris" basketbolisti ar septiņiem zaudējumiem ieņem pēdējo, 18. vietu, bet "Anadolu Efes" vienība ar otro panākumu septiņās spēlēs pakāpusies uz 15. pozīciju.

"Baskonia", skaitot gan Eirolīgas, gan Spānijas augstākās līgas (ACB) mačus, zaudējusi četrās no pēdējām piecām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!