Foto: DELFI

Finansiālu problēmu māktā Kauņas basketbola kluba "Žalgiris" spēlētāji, kas jau četrus mēnešus nesaņem algu, trešdien paziņojuši, ka viņu pacietībai pienācis gals, vēsta portāls "Lrytas.lt".

Komandas spēlētāji izvirzījuši ultimātu - ja pēc šonedēļ paredzētajām ULEB Eirolīgas un VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlēm situācija nemainīsies un viņiem netiks samaksāts vismaz par vienu mēnesi, viņi pārtrauks trenēties kā komanda un nākamajā Eirolīgas mačā ar Vācijas klubu Berlīnes "Alba" vairs nepiedalīsies.

"Ar mums pēdējo četru mēnešu laikā runāts maz. Bijuši tikai solījumi, ka viss būšot labi. Gribu iepazīstināt sabiedrību ar komandas lēmumu. Tika solīts, ka līdz martam naudu saņemsim. Diemžēl līdz pat šai dienai neko tā arī neesam saņēmuši, un tuvākajā laikā sagaidīt algu nav cerību," preses konferencē paziņojis komandas kapteinis Pauļus Jankūns.

"Spēlētāji pieņēmuši lēmumu - pēc Eirolīgas sacīkstēm pārtrauksim trenēties kā komanda. Iespējams, notiks individuāli treniņi. Svētdien vēl nospēlēsim VTB līgā ar "Ņižņij Novgorod" vienību," viņš piebildis.

"Cerams, ka situācija atrisināsies, kluba valdē ienākot jauniem cilvēkiem. Negribam boikotēt tuvākās sacīkstes, lai nākotnē nebūtu vēl sliktāk. Ja arī līdz nākamajām Eirolīgas sacīkstēm komanda nesaņems algas, šīs sacīkstes nenotiks. Tāds ir spēlētāju viedoklis. Visi vienkārši ir noguruši no solījumiem," atzinis Jankūns. "Ceram, ka tādējādi tiksim sadzirdēti un kopīgiem spēkiem atrisināsim situāciju."

Jau ziņots, ka līdzšinējais kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs, kuram kopš 2009.gada piederēja 75% "Žalgira" akciju, februārī paziņoja par nodomu atteikties no kluba īpašnieka statusa. Iepriekš viņš atklāja, ka "Žalgira" parādsaistības pret spēlētajiem sasniegušas 25 miljonus litu (piecus miljonus latu), un lūdza Kauņas pašvaldību piešķirt klubam atbalstu 10 miljonu litu apmērā. Pašvaldība šo lūgumu noraidīja, skaidrojot to ar sarukušajiem budžeta ieņēmumiem, tomēr solīja, ka "veselā saprāta robežās" "Žalgiris" saņems atbalstu arī turpmāk.

Lai izmaksātu spēlētājiem algas par vienu mēnesi, nepieciešami vismaz divi miljoni litu (408 000 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!