Foto: DELFI
"MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas otrajā ceturtdaļfināla spēlē sestdien latvieša Ernesta Kalves pārstāvētā Lietuvas vienība Ķēdaiņu "Ņevežis" ar rezultātu 66:78 (23:15, 17:18, 11:22, 15:23) savā laukumā piekāpās pagājušās sezonas čempionvienībai Kauņas "Žalgiris".

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām "Žalgiris" svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0, un turnīra pusfinālā spēkosies ar Latvijas komandu "Ventspils".

Kalve atgriezās laukumā pēc potītes savainojuma sadziedēšanas, spēlējot septiņas minūtes un 33 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, realizējot vienu no diviem soda metieniem. Latvijas basketbolists garām grozam raidīja abus divpunktu metienus un arī vienīgo tālmetienu.

Uzvarētājiem šajā spēlē rezultatīvākais bija Pauļus Jankūns, kurš guva 15 punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem, bet "Ņevežis" komandā ar 23 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Rolands Alijevs.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" komanda savā ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja vienīgo turnīrā palikušo Igaunijas komandu Tartu "Rock".

Kā ziņots, pusfinālā iekļuvusi arī cita Latvijas komanda "VEF Rīga", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 apspēlēja Lietuvas komandu Prienu "Rūdupis".

Pusfinālā "VEF Rīga" spēkosies ar kādu no Lietuvas klubiem - Viļņas "Lietuvos rytas" vai "Šiauliai". Šo komandu pirmajā cīņā "Šiauliai" mača izskaņā izlaida uzvaru, piedzīvojot neveiksmi ar 90:89. Šajā pārī otrā spēle notiks svētdien.

Kā ziņots, pusfināli tiks aizvadīti finālčetrinieka turnīra ietvaros, kas notiks 9. un 10.aprīlī Kauņā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, bet "Žalgiris" un "Lietuvos rytas" vienības BBL turnīru šogad sāka tikai no ceturtdaļfināla fāzes.

Turnīra līdzšinējos sešos pastāvēšanas gados visas reizes finālā tikušas "Lietuvos rytas" un "Žalgiris", un katra komanda ir triumfējusi pa trīs reizēm. Savukārt Latvijas komandas trīs reizes spējušas ierindoties trešajā vietā, kad 2007. un 2010.gadā to paveica "Ventspils" komanda, bet 2008.gadā - "ASK Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!