Foto: DELFI

Pašreizējā valsts čempionvienība Kauņas "Žalgiris" trešdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas trešajā mačā izbraukumā ar rezultātu 82:75 (26:19, 25:14, 14:25, 17:17) uzvarēja Klaipēdas "Neptunas" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām pārņemot vadību ar 2-1.

Pirmajā puslaikā laukumā dominēja viesi, kas pārtraukumā devās ar 18 punktu pārsvaru, tomēr trešo ceturtdaļu "Neptunas" noslēdza ar 10:0 izrāvienu un panāca vien septiņu punktu deficītu. Tomēr noslēdzošajā ceturtdaļā Kauņas klubs notikumus laukumā atkal kontrolēja, atjaunojot 15 punktu pārsvaru un to ļaujot samazināt vien pašās cīņas beigās.

Pauļus Jankūns uzvarētāju rindās izcēlās ar "triple-double", gūstot 15 punktus, izcīnot 12 atlēkušās bumbas un veicot desmit rezultatīvas piespēles, bet pie 21 punkta tika amerikānis Džastins Dentmons. "Neptunas" komandā tikmēr rezultatīvākais ar 21 punktu bija kādreizējais "VEF Rīga" ārējās līnijas spēlētājs Martins Mažeika.

Nākamais komandu mačs sestdien notiks Kauņā.

Kā zināms, "Žalgiris" komandā ir arī latvietis Kaspars Vecvagars, kurš gan pašlaik ārstē smagu traumu.

Kopš 1999.gada finālā bija tikušās vienīgi "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", tomēr šoreiz regulārajā čempionātā Kauņas vienība ieņēma vien ceturto vietu, tāpēc ar principiālajiem pretiniekiem tikās jau pusfināla sērijā, svinot uzvaru ar 2-1.

Tikmēr "Neptunas" pusfinālā pieveica Prienu "TonyBet" komandu.

Līdz šim Lietuvas čempionātā spējušas uzvarēt vien divas komandas - "Žalgiris" kontā ir 15 tituli, turklāt arī iepriekšējās trijās sezonās, bet "Lietuvos rytas" spēlētāji čempionu kausu virs galvām cēluši piecas reizes.

Kā ziņots, Lietuvas kausu basketbolā šosezon sensacionāli ieguva "TonyBet" komanda, kas pusfinālā pieveica "Žalgiris" komtandu, bet finālā uzvarēja arī "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!