Foto: DELFI

Kārtējo zaudējumu ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma spēlēs ceturtdien piedzīvoja savainotā latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", kas ar 86:88 (22:23, 16:24, 26:18, 22:23) savā laukumā sīvā cīņā piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Kauņas klubam šis bija astotais zaudējums deviņās posma spēlēs, bet CSKA tika pie sava astotā panākuma.

Laukuma saimnieki par uzvaru cīnījās visas ceturtās ceturtdaļas garumā, vairākas reizes teju atspēlējoties un pēdējā minūtē panākot trīs punktu deficītu. Martīns Pocjus 12 sekundes pirms spēles beigām ar diviem precīziem soda metieniem panāca vairs tikai viena punktu deficītu, bet trīs sekundes vēlāk mājinieki atradās zaudētājos ar diviem punktiem un bija ieguvuši tiesības uz uzbrukumu. Amerikānis Džastins Dentmons pēdējās sekundēs centās panākt uzvaru ar trīspunktu metienu, tomēr tas tika bloķēts.

Serbs Milošs Teodosičs uzvarētāju labā guva 16 punktus, bet "Žalgiris" rindās ar attiecīgi 28 un 20 punktiem izcēlās Dentmons un Pocjus.

F apakšgrupā ar vienu uzvaru pašlaik cīnās arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan", kas tai un "Žalgiris" dod pēdējās divas vietas astoņu komandu konkurencē.

ULEB Eirolīgas otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras katras grupas labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!