Foto: DELFI

Savainotā latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" ceturtdien tika pie savas pirmās uzvaras ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" - spēlēs, kad ar 89:77 (29:16, 29:25, 19:18, 12:18) savā laukumā pārspēja cita savainotā latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Serbijas čempionvienību Belgradas "Partizan".

Līdz ar to abi klubi aizvadīto sešu kārtu laikā spējuši gūt tikai pa vienam panākumam.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva amerikānis Džastins Dentmons, kurš cīņu noslēdza ar iespaidīgiem 33 efektivitātes koeficienta punktiem, bet 18 punktus iekrāja Martīns Pocjus.

Savukārt "Partizan" rindās ar 24 punktiem izcēlās Bogdans Bogdanovičs.

Kā ziņots, Vecvagars treniņa laikā janvāra beigās iedzīvojās ceļgala priekšējo krustenisko saišu plīsumā, kā dēļ viņam šī sezona ir beigusies. Tā kā atveseļošanās no tik smagām traumām ilgst vismaz sešus līdz deviņus mēnešus, iespējams, basketbolistam nāksies izlaist arī daļu no nākamās sezonas.

Atveseļošanos no līdzīga rakstura traumas turpina arī Bertāns, kura atgriešanās laukumā gaidāma martā.

F apakšgrupas kopvērtējumā abi klubi ieņem pēdējās divas vietas astoņu komandu konkurencē.

ULEB Eirolīgas otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras katras grupas labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!