Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" basketbolists Džoks Landeils apņēmies ziedot 100 ASV dolārus par katru nākamajā spēlē trāpīto tālmetienu un izpildīto triecienu grozā no augšas ugunsgrēku postītajai Austrālijai, ziņo basketbola klubs.

Austrālijas izlases basketbolista pārstāvētā vienība ceturtdien ULEB Eirolīgas turnīrā tiksies ar Madrides "Real" komandu. Landeils naudas summu valstij ziedos par šajā spēlē abu komandu kopā gūtajiem tālmetieniem un izpildītajiem "dankiem".

"Vairāki draugi un komandas biedri no valstsvienības sāka darīt ko līdzīgu Nacionālajā basketbola līgā [Austrālijas augstākajā līgā]," stāsta Landeils. "Viņi ziedojuši par noteiktu daudzumu "danku" vai trīspunktnieku. Sākotnēji biju jau ziedojis līdzekļus, taču tad ievēroju šādas akcijas. Nodomāju, kāpēc gan arī Eiropā neveicināt izpratni par notiekošo Austrālijā."

Basketbolists arī pauda prieku par Austrālijas basketbolistiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kuri ziedojuši dzimtenei prāvas summas.

Uz Landeila akciju sociālajā vietnē "Twitter" atsaucās Eirolīgas vienības "Anadolu Efes" basketbolists Kriss Singltons. Amerikānis apņēmies darīt to pašu piektdienas spēlē pret "Barcelona" komandu no Spānijas.


Landeils pirms diviem gadiem pabeidza "Saint Mary's" universitāti ASV, kurā viņš bija Latvijas basketbolista Kristera Zorika komandas biedrs. Profesionāļa gaitas austrālietis uzsāka Belgradas "Partizan" vienībā, bet pirms 2019./2020. gada sezonas vienojās ar Lietuvas basketbola flagmani "Žalgiris".

Austrāliju kopš septembra sākuma postījuši traģiski ugunsgrēki, kuri laupījuši vismaz 25 cilvēku dzīvības, iznīcinājuši tūkstošiem māju, kā arī ievērojami skāruši dabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!