Foto: DELFI

Pašreizējā Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempionvienība Kauņas "Žalgiris" trešdien čempionāta pusfināla sērijā nodrošināja uzvaru pār otru valsts superklubu Viļņas "Lietuvos rytas", paši iekļūstot finālā un liedzot Viļņas komandai cīnīties par zelta medaļām.

"Žalgiris" un "Lietuvos rytas" savstarpējais duelis LKL finālā šosezon nenotiks pirmoreiz kopš 1999.gada.

Pusfināla sērijas izšķirošajā, trešajā, spēlē Kauņas klubs, kuru pārstāv arī pašlaik savainotais latvietis Kaspars Vecvagars, tika pie uzvaras izbraukumā ar 73:71 (15:17, 20:23, 21:17, 17:14), kas sērijā līdz divām uzvarām tam deva panākumu ar 2-1.

Viesi divu punktu pārsvaru panāca 12 sekundes pirms spēles beigām. Vēlāk piecas sekundes pirms fināla svilpes pie iespējas veikt divus soda metienus tika "Lietuvos rytas" leģionārs Omārs Kuks, tomēr tie abi nebija precīzi. Atlēkušo bumbu pie pretinieku groza izcīnīja bijušais Latvijas kluba "VEF Rīga" spēlētājs Antans Kavaļausks, tomēr arī viņa metiens mērķi nesasniedza. Pēdējā sekundē "Žalgiris" groza virzienā lidoja arī izmisuma tālmetiens, tomēr arī tas nebija precīzs.

Pauļus Jankūns uzvarētāju labā guva 16 punktus, bet Viļņas kluba rezultatīvākais spēlētājs ar 17 punktiem bija Kavaļausks.

Otrais fināla dalībnieks noskaidrosies duelī starp Klaipēdas "Neptunas" un Prienu "TonyBet" komandām.

Regulārās sezonas noslēgumā uzvaru ar 18 panākumiem 20 spēlēs izcīnīja "Lietuvos rytas" komanda, tai ar 25 panākumiem 34 mačos sekoja "TonyBet", bet pa 14 panākumiem 20 spēlēs guva "Neptunas" un Kauņas "Žalgiris" vienības. Pēc tam "Žalgiris" izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja latvieša Ingus Bankevica pārstāvēto Pasvāles "Pieno žvaigzdes" komandu.

Līdz šim Lietuvas čempionātā spējušas uzvarēt vien divas komandas - "Žalgiris" kontā ir 15 tituli, turklāt arī iepriekšējās trijās sezonās, bet "Lietuvos rytas" spēlētāji čempionu kausu virs galvām cēluši piecas reizes.

Kā ziņots, Lietuvas kausu basketbolā šosezon sensacionāli ieguva "TonyBet" komanda, kas pusfinālā pieveica "Žalgiris" komandu, bet finālā uzvarēja arī "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!