Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris" piektdien ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā ar 85:73 (23:18, 25:24, 16:18, 21:13) pieveica turnīra līderi Maskavas CSKA no Krievijas, pārtraucot pretinieku 11 uzvaru sēriju visu turnīru ietvaros.

"Žalgiris" labā piektdien 17 punktus iemeta Brendons Deiviss, bet 15 punktus un 11 rezultatīvas piespēles pievienoja Kevins Pangoss.

Savukārt CSKA no zaudējuma neglāba francūža Nando de Kolo 18 punkti.

"Žalgiris" basketbolisti vadībā atradās lielāko daļu mača, tomēr noslēdzošās ceturtdaļas ievadā mājinieku pārsvars bija tikai divi punkti (62:64). Turpinājumā gan sekoja Kauņas komandas 16:0 izrāviens, kas Maskavas klubam beigās neatstāja reālas izredzes uz uzvaru.

Vēl vienā piektdienas ULEB Eirolīgas mačā uzvaru izcīnīja Spānijas grands Madrides "Real", kas izbraukumā ar 82:79 (27:20, 16:19, 21:18, 18:22) pārspēja Belgradas "Crvena zvezda mts" no Serbijas.

Lai arī jau no spēles sākuma "Real" atradās vadībā, pamatlaika beigās "Crvena zveda mts" atjaunoja intrigu un pēdējā minūtē panāca neizšķirtu 79:79.

Galavārds gan piederēja Madrides kluba, jo tam bija tiesības uz pēdējo sekunžu uzbrukumu, kas tika arī veiksmīgi izmantots, jo noslēdzošajā sekundē tālmetienu iemeta slovēņu talants Luka Dončičs.

Tieši Dončičs ar 24 punktiem bija rezultatīvākais "Real" basketbolists, kamēr Belgradas komandas rindās ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Alens Omičs.

Savukārt vēl vienā piektdienas cīņā Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos Superfoods" savu skatītāju priekšā ar 75:56 (23:13, 17:18, 17:16, 18:9) pārspēja Spānijas čempioni "Valencia Basket".

Atēnu komandas sastāvā 17 punktus iemeta Niks Kalatess, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles.

"Panathinaikos Superfoods" komandai šī turnīra ietvaros tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Pirms tam piektdien Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien ULEB Eirolīgas mačā iemeta desmit punktus, bet viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" viesos ar 85:87 (22:19, 11:28, 23:7, 18:20, 11:13) pagarinājumā piekāpās Spānijas klubam Malagas "Unicaja".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem.

Tāpat latvietis šajā cīņā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu un četrām piezīmēm, kas ļāva tikt pie viena efektivitātes punkta.

Strēlnieka komandas biedrs Vasilis Spanulis šajā mačā kļuva par rezultatīvajām piespēlēm bagātāko basketbolistu ULEB Eirolīgas vēsturē. Viņš piektdien šajā rādītājā apsteidza savu tautieti un bijušo komandas biedru Dimitri Diamantidi, kurš savas karjeras laikā veica 1255 rezultatīvas piespēles.

"Unicaja" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Nedovičs, kamēr 13 punkti Rejam Makalumam. Savukārt "Olympiakos" rindās 15 punktus iemeta Spanulis, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 29 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 21 panākumu seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet 19 uzvaras ir Pirejas "Olympiakos".

Tālāk ar 18 uzvarām seko Madrides "Real" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr 17 panākumi ir Kauņas "Žalgiris" rēķinā, bet viena uzvaru mazāk iekrājušas Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia" un Maskavas apgabala "Himki".

Šīs astoņas komandas nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā. Līdz ar to atlikušajos mačos atliek noskaidrot tikai ceturtdaļfināla pārus.

Devītā ar 13 uzvarām ir Telavivas "Maccabi FOX", 12 panākumi ir Malagas "Unicaja", bet pa 11 panākumiem ir Bambergas "Brose", Belgradas "Crvena Zvezda mts" un "Valencia Basket", kamēr pa desmit uzvarām ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandām, kur spēlē Dairis Bertāns, savukārt pēdējā vietā ar sešiem panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!