Foto: DELFI.lt

Trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kluba vēsturē par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempioniem kļuva Lietuvas basketbola titulētākais klubs Kauņas "Žalgiris".

BBL finālā Lietuvas abu basketbola grandu duelī "Žalgiris" ar 74:70 pieveica "Lietuvos Rytas". Abi Lietuvas basketbola klubi septiņas reizes BBL astoņu sezonu pastāvēšanas laikā tikušies finālā, un tikai pērn lietuviešu dominanci turnīrā spēja izjaukt "VEF Rīga", kas izcīnīja otro vietu.

"Žalgiris" izšķirošo izrāvienu panāca trešās ceturtdaļas beigās un pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad no 51:52 izvirzījās vadībā ar 66:56. Četrarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām Kauņas basketbolisti palielināja pārsvaru līdz 72:58, "Lietuvos Rytas" vēl pietuvojās līdz 67:72, taču Mants Kalnietis ar diviem precīziem soda metieniem praktiski atrisināja visas bažas par mača uzvarētāju.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Kalnietis, kurš saņēma arī finālspēles vērtīgākā spēlētāja balvu, bet pa 11 punktiem – Marko Popovičs un Mindaugs Kuzminsks. "Lietuvos Rytas" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Tairīzs Raiss, bet 15 punktus guva Predrags Samardžiskis.

Atgādinām, ka trešo vietu BBL svētdien Šauļos izcīnīja "VEF Rīga", kas ar 92:75 (20:24, 30:16, 18:13, 24:22) uzvarēja Raita Grafa pārstāvēto "Šiauliai".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!