Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Lietuvas čempionvienības basketbolā Kauņas "Žalgiris" jauno galveno treneri kļuvis serbu speciālists Aleksandrs Trifunovičs, kurš iepriekš vadījis vienības niknākos sāncenšus Viļņas "Lietuvos rytas", apstiprinājis Kauņas klubs.

Ar 44 gadus veco treneri noslēgts līgums līdz sezonas beigām.

Pēc Trifunoviča vārda nosaukšanas Kauņas kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs vēlreiz apstiprināja, ka šajā postenī nopietni apsvēris arī pašreizējā Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Ķēstuta Kemzūras kandidatūru, taču ambiciozais īpašnieks nav bijis drošs, vai trenerim izdosies veiksmīgi apvienot abus pienākumus.

Kā ziņots, 20.oktobrī no "Žalgiris" galvenā trenera posteņa tika atlaists grieķu speciālists Iljass Zuross, bet līdz jauna trenera atrašanai "Žalgiris" komandu vadīja sporta direktors Vitolds Masaļskis.

Zuross par "Žalgiris" galveno treneri kļuva šī gada janvārī, nomainot Rimantu Grigu, kurš atgriezās kluba sporta direktora amatā. Pēc aizvadītās sezonas Kauņas klubs pagarināja līgumu ar grieķu speciālistu.

Savukārt Trifunovičs no 2006. līdz 2008.gadam vadīja "Lietuvos rytas" komandu, bet vēlāk izmēģināja spēkus Grieķijā un Krievijā, pirms 2009.gadā atgriezās savā pirmajā darba vietā - dzimtenes komanda Belgradas "Partizan". Tomēr pagājušā gada oktobrī serbs atgriezās "Lietuvos rytas" komandas galvenā trenera amatā, tomēr šī gada aprīlī darbu zaudēja.

Trifunoviča vadībā Viļņas klubs 2007.gadā iekļuva ULEB kausa finālā un triumfēja Baltijas Basketbola līgā (BBL), bet 2008.gadā "Lietuvos rytas" spēja iekļūt ULEB Eirolīgas otrajā posmā - "TOP 16" - turnīrā.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas BBL finālmačā "Žalgiris" ar rezultātu 75:67 pieveica Latvijas klubu "VEF Rīga".

Pēc šī panākuma "Žalgiris" kļuva par pirmo vienību, kas BBL turnīrā triumfējusi četras reizes.

Savukārt aizvadītās sezonas Lietuvas Basketbola čempionāta (LKL) finālsērijā "Žalgiris" ar 4-1 pieveica Viļnas "Lietuvos rytas" komandu, pēc divu gadu pārtraukuma kļūstot par valsts čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!