Foto: FIBA
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases spēlētāji atdeva visus spēkus Eiropas čempionāta mačā pret Melnkalni, tāpēc galvenais treneris Kristaps Zeids pēc zaudējuma spēlētājiem neko nevar pārmest.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 basketbolisti Eiropas čempionāta mazajā ceturtdaļfinālā ceturtdien ar 62:79 zaudēja Melnkalnes izlasei, piedzīvojot piekto zaudējumu piecās turnīra spēlēs. Sestdien pusfinālā par 13.-16. vietu jāspēlē ar Polijas komandu.

"Šodien nevienam spēlētājam neko nevaru pārmest. Tie, kuri bija laukumā, atdeva visus spēkus. Ar ļoti ierobežotiem resursiem 38 minūtes bijām spēlē, gala iznākums neatspoguļo to, kas notika laukumā," Latvijas Basketbola savienībai sacīja Zeids. "Diemžēl pretinieku pārsvaru augumos pilnībā neitralizēt neizdevās. Pietrūka precīzu metienu, tai skaitā no brīvām pozīcijām.

Latvijas basketbolisti aizvadītajā mačā realizēja tikai 17 no 45 divpunktu metieniem un sešus no 24 tālmetieniem, savukārt aizsardzībā pretiniekus neizdevās apturēt.

"Pretinieku līderis Simonovičs pārāk bieži tika pie bumbas ērtās pozīcijās. Pirms spēles viņam pievērsām īpašu uzmanību, rādījām veidus, kā viņu neitralizēt. Teorijā bija skaidrs, kas jādara, taču vislabākās idejas praksē realizēt grūti, ja ikdienā nav nācies cīnīties ar 215 cm garu centru. Šādas pieredzes mūsu komandā nav tikpat kā nevienam," turpināja treneris.

"Brīvdienā centīsimies izmest no galvas iepriekšējās spēles, ārstēsim savainojumus un gatavosimies nākamai, jo viss vēl nav zaudēts. Miniturnīrā par 13./16. vietu esam interesantā sabiedrībā, jo otrajā pārī cīnīsies Serbija – Itālija. Taču par šīm komandām pagaidām nedomājam. Koncentrējamies cīņai ar Polijas izlasi. Nesen tikāmies pārbaudes mačos, pretiniekus zinām labāk, nekā viņi mūs, jo mūsu sastāvs tagad pamainījies," uzsvēra Zeids.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!