Foto: F64

Uzsākot gatavošanos jaunajai sezonai, basketbola klubs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" veicis izmaiņas komandas vadībā. Desmit gadus komandas galvenā trenera amatā pavadījušais Roberts Zeile pārņem kluba ģenerālmenedžera amata pienākumus un sācis darbu pie jaunā galvenā trenera atrašanas un komandas sastāva komplektēšanas, ziņo klubs.

Roberts Zeile klubā strādājis jau kopš tā pirmsākumiem, būdams viens no organizācijas dibinātājiem. Desmit gadu laikā kā vienības galvenais treneris Zeile aizvedis komandu līdz LBL 3. divīzijas čempiontitulam, LBL 2. divīzijas sudrabam un ievedis komandu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, kur valmierieši nu jau trīs gadus apbružājušies. Iesoļojot kluba darbības otrajā desmitgadē, Zeile pieņēmis jaunu izaicinājumu, pārņemot kluba ģenerālmenedžera funkcijas.

Līdzšinējais "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ģenerālmenedžeris Miks Balodis Valmieras basketbolu neatstāj. M.Balodis turpinās darbu kluba valdē, savu laiku vairāk veltot finansējuma piesaistei, strādājot ar jau esošajiem un potenciālajiem atbalstītājiem, nodrošinot kluba darbībai nepieciešamos resursus un to uzraudzību

Jaunā ģenerālmenedžera Zeiles pirmais uzdevums jaunajā postenī ir nākamā meistarkomandas galvenā trenera atrašana, pie kā šobrīd tiek aktīvi strādāts un drīzumā sekos jaunumi šajā frontē. Tāpat aktīvi tiek veikts darbs pie sastāva komplektēšanas, lai jaunajā sezonā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" būtu cīņasspējīga komanda izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Roberta Zeiles komentārs: "Pēc 12 gadiem darba trenera amatā, neskaitāmiem sajūsmas brīžiem un elpu aizraujošiem izaicinājumiem, esmu nolēmis spert nākamo soli pilsētas basketbola attīstības virzienā un kļūt par ģenerālmenedžeri "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbola klubā. Kluba stāsts aizsācies pirms desmit gadiem, kad ar Miku un citiem domubiedriem kopīgu interešu vadīti, to nodibinājām.

"Šodien esmu gatavs turpināt Mika iesākto basketbola kluba organizācijas vadībā, pārņemot šos pienākumus un vienlaikus vadot "Bertānu Valmieras basketbola skolu", lai turpinātu Valmieras basketbola attīstību visos līmeņos. Valmiera ir mana pilsēta un man ir svarīga basketbola attīstība ne vien šajā pilsētā, bet visā novadā. Valmiera ir pilsēta ar jau izkoptām basketbola tradīcijām, infrastruktūru un tās iedzīvotāju iesaisti, kas nodrošina šī sporta veida sekmīgu attīstību un nemainīgu līdera pozīciju noturēšanu citu sporta veidu vidū. Ideju un mērķu ir daudz, esam apņēmības pilni tos īstenot," klāsta Zeile.

Mika Baloža komentārs: "Meklējot iespējas kluba attīstībai un izvirzīto mērķu sasniegšanai, esam pieņēmuši kopīgu un izsvērtu lēmumu par iekšējām pārmaiņām kluba struktūrā. Man ir bijis gods būt par vienu no kluba dibinātājiem un darboties tajā kopš tā pastāvēšanas dienas. Saglabājot savu lojalitāti "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbola klubam un visam Valmieras basketbolam, palieku kluba valdē, turpinot strādāt ar esošajiem atbalstītājiem un meklējot jaunas iespējas attīstībai."

"Tāpat kopā ar kluba valdi turpināsim strādāt cieši kopā ar Robertu Zeili arī viņa jaunajā ģenerālmenedžera statusā. "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pēdējo trīs gadu laikā, kopš startējam Latvijas basketbola augstākajā līgā, ir izdevies sasniegt virkni izvirzīto mērķu un kļūt par vienu no pievilcīgākajām sporta organizācijām Latvijā. Esmu pateicīgs klubam par iespēju strādāt ģenerālmenedžera pozīcijā, kas personīgi man bija liels izaicinājums. Jūtot, ka varu būt noderīgāks citos pienākumos kluba valdē, vēlu veiksmi Robertam un visai organizācijai," uzsver Balodis.

Kluba darbība aizsākās 2009. gadā, bet 2011. gadā tika izveidota ilgtermiņa sadarbība ar Vidzemes Augstskolu. Zem ViA nosaukuma komanda 2011./2012. gada sezonā debitēja Latvijas Basketbola līgas turnīru sistēmā, jau savā debijas gadā izcīnot LBL3 čempiontitulu un iegūstot tiesības spēlēt par pakāpienu augstāk.

2016. gadā tika panākta ilgtermiņa vienošanās par sadarbību ar vienu lielākajiem ražošanas uzņēmuma Latvijā A/S "Valmieras stikla šķiedra", kurš kļuva par kluba ģenerālsponsoru un kopā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Vidzemes Augstskolu nodrošināja pamatus organizācijas attīstībai turpmākajos gados. 2017. gada pavasarī valmierieši izcīnīja LBL2 sudraba medaļas, bet jau gadu vēlāk tika uzaicināti piedalīties tobrīd jaunizveidotajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā starp abu valstu vadošajām basketbola komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!