Latvijas kluba "TTT Rīga" leģionāre Šeja Pedija varētu iegūt Latvijas pilsonību un pārstāvēt Latvijas valstsvienību, un šobrīd pie tā jau tiek strādāts, intervijā televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" stāstīja Rīgas komandas un valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

30 gadus vecā ASV basketboliste Pedija šajā sezonā FIBA Eirolīgas turnīrā vidēji mačā gūst 16,5 punktus, izdara 5,5 rezultatīvas piespēles un izcīna 4,8 atlēkušās bumbas, būdama viena no komandas līderēm un palīdzot "TTT Rīga" kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Pēc lieliskā snieguma klubā parādījušās baumas arī par Pedijas pievienošanos Latvijas izlasei.

"Es esmu tādas runas dzirdējis, un es domāju, ka tās ir pamatotas. Viņa padara labākas visas pārējās spēlētājas laukumā," raidījumā "Hattrick ar Puči" sacīja Zībarts, kurš piebilda, ka noteikti parakstītu vēstuli Latvijas Saeimai par pilsonības piešķiršanu Pedijai. "Viņa ir spēlētāja, kura nevelk deķīti uz savu pusi, kura dalās un kura padara visas pārējās spēlētājas labākas. Visām pārējām Latvijas izlases spēlētājām tad pavērtos daudz vairāk iespēju parādīt savas labākās īpašības."

Raidījuma noslēgumā Zībarts apstiprināja, ka šobrīd tiek strādāts pie Pedijas pilsonības jautājuma.

Pedija "TTT Rīga" komandai pievienojās 2017. gada vasarā, bet iepriekš kļuvusi par Austrijas, Austrijas-Slovākijas apvienotās līgas un Vācijas čempioni.

Pilnu sarunu ar Mārtiņu Zībartu būs iespējams noskatīties trešdien raidījumā "Hattrick ar Puči" pulksten "Helio" interaktīvās televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!