Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlasei pareizajā laikā izdevās panākt lūzumu spēlē pret Melnkalnes valstsvienību, kas ļāva gūt pirmo uzvaru 2017. gada Eiropas čempionātā, sacīja valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien D grupas spēlē ar rezultātu 76:55 pārspēja Melnkalni, izšķirošo izrāvienu veicot pēdējā ceturtdaļā. Mača pirmajā ceturtdaļā latvietes bija pat 15 punktu iedzinējos.

"Spēles sākumā bija daudz nepareizu lēmumu, daudz nevajadzīgas steigas un neprecīzu metienu. Tas deva iespēju pretiniecēm tikt pie vieglajiem punktiem un panākt pārsvaru. Taču basketbola spēļu liktenis izšķiras pēdējā ceturtdaļā nevis pirmajā," portālā "basket.lv" citēts Zībarts. "Lai atspēlētos vajadzēja nomierināt emocijas, un sākt spēlēt gudru basketbolu. Ātrāk atgriezties aizsardzībā, pacietīgāk meklēt iespējas metieniem. Kvalifikācijas turnīrā līdzīgā situācijā Slovēnijā centāmies atspēlēties pēc iespējas ātrāk un iekritām vēl dziļākos mīnusos. Prieks, ka esam auguši kā komanda un neatkārtojām šo kļūdu."

Latvijas izlasē lielisku sniegumu vēlreiz nodemonstrēja Elīna Babkina, kurai piebalsoja Kitija Laksa un Anete Šteinberga.

"Meklējām un atradām spēlētājas, kuras var panākt lūzumu. Uzbrukumā ļoti veiksmīgi nospēlēja Elīna (Babkina), Kitija (Laksa), Anete (Šteinberga). Taču bija ļoti svarīgi nepārtraukti izdarīt spiedienu uz pretinieču līderēm, lai viņas nokausētu. Ļoti labu darbu paveica Ieva (Krastiņa) pret Melnkalnes izlases pieredzējušo saspēles vadītāju Skeroviču," tupināja treneris.

"Pirms čempionāta jau teicu, ka mums ir plašs loks spēlētāju, kas var dot būtisku ieguldījumu komandas spēlē un šodien tas apstiprinājās. Kad līderēm vajadzēja atpūtu, lietderīgi nospēlēja Aija Brumermane, Ilze Jākobsone. Uzvara ir visas komandas nopelns. Ceru, čempionāta turpinājumā savu spēli atradīs arī tās, kurām pagaidām to nav izdevies izdarīt," neslēpa Zībarts.

Treneris uzskata, ka šis panākums daudz dod ne tikai turnīra tabulā, bet arī komandas pārliecībai.

Pirmdien Latvijas basketbolistes aizvadīs maču pret Beļģijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!