Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola flagmanis "TTT Rīga" otrdien maču zaudēja divos nogriežņos pirmajā un trešajā ceturtdaļā, pēc neveiksmes secina rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Rīgas komanda otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas otrā apļa piektajā spēlē viesos ar rezultātu 67:87 (13:23, 20:17, 14:26, 20:21) piekāpās vienai no pasaulē spēcīgākajām komandām Jekaterinburgas UGMK, kuru pirmajā aplī sensacionāli uzvarēja.

"Negaidījām, ka izdosies atkārtot pirmajā spēlē sasniegto rezultātu. Kādas 25 minūtes aizvadījām labi un cīnījāmies līdzvērtīgi. Pirmajā un trešajā ceturtdaļfinālā bija divi nogriežņi, kuros pretinieces veica lielu izrāvienu. Tieši tajos atrāvienos mēs arī zaudējām spēli," pēcspēles preses konferencē stāstīja Zībarts.

"TTT Rīga" ar trim uzvarām 12 spēlēs apakšgrupā ieņem sesto vietu. Pamatturnīra pēdējās divās spēlēs būs mājās jāuzņem Orenburgas "Nadežda" un viesos jātiekas ar Venēcijas "Umana Reyer".

"Sekosim līdzi rezultātiem citās spēlēs, taču arī pašiem svarīgi uzvarēt atlikušās spēlēs. Katra spēle var mainīt situāciju turnīra tabulā," iespēju turpināt sezonu FIBA Eirokausā komentēja Zībarts.

Īpašs izaicinājums šajā spēlē bija apturēt amerikāņu centra spēlētāju Britniju Graineri, kura guva 19 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus.

"Ja pretiniekiem ir tāda spēlētāja kā Britnija, tad pirmais uzdevums ir viņu apstādināt. Komandā ir arī citas labas spēlētājas. Brīžiem izdevās viņu neitralizēt, bet, ja paskatās kopējo sniegumu punktos no soda laukuma - 16 pret 40 - , tad skaitļi runā paši par sevi," skaidroja Zībarts.

Tikmēr "TTT Rīga" uzbrucēja Paula Strautmane pauda, ka komanda labi cīnījusies, jo īpaši pirmajā puslaikā.

"Salīdzinot ar iepriekšējo savstarpējo maču, nebija daudz atšķirību, bet pretinieces parādīja labāku spēli un mēs pieļāvām vairāk kļūdu, ko pret šādām komandām nevar atļauties. Uzsākot otro puslaiku ar septiņu punktu deficītu, bija cerības atspēlēties, tomēr atkal pievīla trešā ceturtdaļa. Tādas komandas kā UGMK, kad ir vadībā ar padsmit punktiem, jūt sevī arvien lielāku pārliecību," stāstīja Strautmane.

Pirmās četras grupas komandas iekļūst izslēgšanas spēlēs, bet piektā un sestā komanda grupā turpina cīņas FIBA Eirokausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!