Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlasi līdz 2019. gadam turpinās trenēt Mārtiņš Zībarts, kura vadībā komanda izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā un kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, vēsta Latvijas basketbola savienības (LBS) mājaslapa internetā.

LBS valde sieviešu valstsvienības startu 2017. gada Eiropas čempionātā atzinusi par ļoti labu, tāpēc Zībartam piedāvāts pagarināt līgumu. Valdei iesniegtajā pārskatā par divu gadu darbu Mārtiņš Zībarts detalizēti iepazīstinājis ar darba gaitu un apsvērumiem, kas ietekmējuši komandas komplektēšanu un taktikas izvēli, kā arī konkrētiem taktiskajiem risinājumiem finālturnīra izšķirošajās spēlēs. Akcentēta nepieciešamība izstrādāt medicīniskā monitoringa sistēmu, lai sezonas laikā sekotu valstsvienības spēlētāju veselības stāvoklim un organizētu savlaicīgu savainojumu ārstēšanu.

2018. gadā sieviešu valstsvienība pirmo reizi piedalīsies Pasaules kausa izcīņā, bet 2019. gadā astoto reizi pēc kārtas startēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur vieta Latvijai garantēta kā finālturnīra pirmās daļas rīkotājai.

"Paldies LBS vadībai par atbalstu un izrādīto uzticību. Ir milzīgs gods un atbildība saņemt piedāvājumu turpināt vadīt sieviešu valstsvienību. Tas ir labākais novērtējums iepriekšējos divos gados kopā paveiktajam. Komandu gaida divi atbildīgi starti – debija Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionāts, kura grupu turnīrs notiks Latvijā. Centīsimies izdarīt visu iespējamo, lai parādītu labāko sniegumu un godam pārstāvētu Latviju," pēc līguma pagarināšanas sacīja Zībarts.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins skaidroja, ka valdes vairākums Latvijas sieviešu valstsvienības spēles Eiropas čempionāta vēroja klātienē, iegūstot daudz pozitīvu emociju.

"Ņemot vērā komandas līderu lokā notikušās pārmaiņas, vairāku spēlētāju veselības problēmas, kā arī aso konkurenci Eiropas labāko komandu vidū, sieviešu valstsvienības starts – 6. vieta un izcīnītā ceļazīme uz Pasaules kausa turnīru – novērtēts kā ļoti labs. Valde augstu vērē trenera Mārtiņa Zībarta ieguldījumu komandas jaunā modeļa izveidošanā un nolēma piedāvāt viņam vadīt sieviešu valstsvienību arī 2018. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā un 2019. gada Eiropas čempionātā," teica Voins. "No trenera gaidām konkrētu darba plānu, lai kvalitatīvi sagatavotos nākamajiem lielajiem turnīriem. Savukārt Basketbola savienība centīsies izmantot valstsvienības panākuma pozitīvo rezonansi, lai nostiprinātu sieviešu basketbola pozīcijas pašvaldībās, palielinātu basketbola nodarbībās iesaistīto meiteņu skaitu un uzlabotu darba apstākļus mūsu izlases komandām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!