Foto: F64

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc uzvaras pārbaudes spēlē pār Bosniju un Hercegovinu atzina, ka gribētu savas komandas sniegumā redzēt lielāku stabilitāti.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pārbaudes turnīrā Čehijā ar rezultātu 85:62 (21:13, 19:17, 25:16, 20:16) pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Latvijas izlases rindās ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Zenta Meļņika, 15 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Aijai Brumermanei, 16 punktus guva Paula Strautmane,

"Šodien galvenais mērķis bija dot lielāku spēles laiku un iespēju atraisīties meitenēm, kuras iepriekš spēlējušas mazāk. Lielā mērā tas izdevās," teica Zībarts.

"Zenta Meļņika ļoti veiksmīgi realizēja iespējas gūt punktus, nodrošinot papildu jaudu pretinieču soda laukumā, kas mums ir ļoti nepieciešama. Precizitāti metienos "atrada" Paula Strautmane un ceram, ka tā nepazudīs arī turpmāk. Ilze Jākobsone ātrajās pārejas labi atrada brīvās partneres un sakrāja 9 rezultatīvas piespēles. Arī citām bija labas epizodes, taču vajadzīga lielāka stabilitāte. Arī šodien, kad kontrolējām spēles gaitu, gadījās neveiksmju posmi, kādus oficiālajās spēlēs nedrīkstēsim atļauties," uzsvēra treneris

Aija Putniņa aizvadītajā mačā pēc pirmajām minūtēm sajuta sāpes ārstētajā muskulī, tāpēc treneris nolēma neriskēt ar viņas veselību.

Kā skaidroja Zībarts, piektdienas mačā pret Čehiju noteikti spēlēs Elīna Dikeulaka un Ieva Pulvere, bet par Aijas Putniņas un Dignas Strautmanes vēl lems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!