Foto: FIBA

Latvijas basketbola līgas (LBL) čempione "VEF Rīga" otrdien parakstījusi līgumu ar Kristeru Zoriku, kurš iepriekšējās sezonās meistarību spodrināja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), vēsta klubs.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" sastāvā nākamajā sezonā nebūs 38 gadus vecais saspēles vadītājs Jānis Blūms, kurš otrdien tika pie viena gada līguma Itālijas A sērijas klubā "Reggiana".

Savukārt otrdien Rīgas kluba paspārnē nonāca NCAA čempionātā spēlējušais aizsargs Zoriks.

"Man ir liels prieks atgriezties dzimtenē un pievienoties, pēc manām domām, labākajam basketbola klubam Latvijā. Esmu ļoti izsalcis pēc basketbola, tāpēc nevaru sagaidīt treniņprocesa sākumu, kā arī spēles Čempionu līgā un Latvijas-Igaunijas basketbola līgā," komanda citē Zoriku.

22 gadus vecais Zoriks vislabāk zināms ar savu sniegumu Latvijas jaunatnes izlašu sastāvos. 2014. gadā pašreizējā "VEF Rīga" galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā basketbolists palīdzēja Latvijas U-16 izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta sudraba medaļas, vidēji spēlē gūstot 10,7 punktus, atdodot 3,2 rezultatīvas piespēles un izcīnot 2,8 bumbas zem groziem.

Aizvadītajā sezonā latvietis atgriezās basketbola laukumā pēc krustenisko saišu plīsuma sadziedēšanas. NCAA komandas "Saint Mary's Gaels" sastāvā viņš vidēji spēlē laukumā pavadītajās nepilnās 12 minūtēs guva 3,7 punktus.

Iepriekš komandas sastāvs tika papildināts ar latviešu basketbolistiem Aigaru Šķēli, Arti Ati, Mārci Vītolu, Verneru Kohu, Emīlu Krūmiņu, Pēteri Salmiņu un Arnoldu Helmani, kā arī leģionāriem Aleksandru Madsenu un Kailu Almenu.

Rīdzinieki aizvadītajā sezonā tika pasludināti par Latvijas čempionāta uzvarētājiem, bet FIBA Čempionu līgā "vefiņš" pēc vienas uzvaras cieta 13 zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Rīgas klubs arī nākamajā sezonā spēlēs Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!