Foto: AFI

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" saspēles vadītājs Rasels Vestbruks neatteiksies no sava pašreizējā līguma, tādēļ nākamsezon viņa atalgojums būs 47,1 miljons ASV dolāru (44,7 miljoni eiro), vēsta ESPN.

Vēl 2018. gadā Vestbrukam ar Oklahomasitijas "Thunder" sākās piecu gadu līgums 205 miljonu ASV dolāru vērtībā (195 miljoni eiro). Pirms kontrakta pēdējā gada basketbolists var izvēlēties turpināt līgumsaistības vai arī kļūt par brīvo aģentu. Vestbruks ir izvēlējies pirmo variantu un līdz ar to paliks "Lakers" komandā, turklāt basketbolistam būs trešā lielākā alga līgā.

Pēc jaunā līguma stāšanās spēkā Vestbruks jau nākamajā gadā no "Thunder" tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets", bet pēc tam uzspēlēja kopā ar Dāvi Bertānu Vašingtonas "Wizards" komandā un pērn nonāca "Lakers", šai vienībai šajā pavasarī paliekot bez dalības izslēgšanas turnīrā.

Vestbruks ir 2017. gada NBA vērtīgākais spēlētājs, kurš deviņas reizes iekļauts dalībai NBA "All-Star" mačā. Aizvadītajā sezonā viņa produktivitāte kritās, jo 78 spēlēs vidēji izcēlās ar 18,5 punktiem, 7,4 atlēkušajām bumbām un 7,1 rezultatīvu piespēli. Basketbolistam pieder visvairāk "triple-double" NBA vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!