Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns demonstrējis sniegumu, kas mudinājis vairākas Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) vienības pastāvīgi interesēties par iespēju rūjienieti iegūt maiņas darījumā, ziņo medija "The Athletic" žurnālists Freds Kacs.

Bertāns ceturtdien aizvadītā spēlē ar septiņiem realizētiem tālmetieniem kaldināja Vašingtonas "Wizards" komandas uzvaru pār Filadelfijas "76ers" basketbolistiem. Basketbolists vienlaikus uzstādīja jaunu personīgo rekordu vienā NBA spēlē trāpītajos trīspunktu metienos.

Vidzemnieks pirmajās 20 sezonas spēlēs trāpījis jau 73 tālmetienus, ieņemot ceturto vietu līgā aiz Džeimsa Hārdena, Devontes Grema un Badija Hīlda. Ja rūjienietis turpinās šādā tempā izcelties ar precīziem "trejačiem", viņš sezonas laikā trāpīs 299 tālmetienu. NBA vēsturē to paveikuši tikai Stefens Karijs un jau minētais Hārdens, uzsver Kacs.

Tikpat sekmīgs sezonas turpinājums ļaus Bertānam šogad piedalīties Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, apgalvo žurnālists. Turklāt tas palielina iespējamību, ka basketbolists, kura atalgojums šosezon ir septiņi miljoni ASV dolāru, vasarā varētu izpelnīties labi apmaksātu līgumu.

Vairāki citu klubu pārstāvji pastāvīgi interesējas par iespējām Bertānu iegūt maiņas darījumā šīs sezonas laikā, zināms medijam. Lai gan "Wizards" komanda šobrīd veic sastāva pārbūves procesu un tai varētu nebūt izdevīgi vasarā sacensties par Bertāna noturēšanu, Kacs uzsver, ka nav garantēta "Wizards" kluba vadības vēlme basketbolistu aizmainīt.

"Pajautā jebkuram organizācijas pārstāvim par Bertānu un viņš neizbēgami izplūdīs runās par Bertāna pozitīvo ietekmi uz šo komandu," raksta žurnālists.

Sākot ar 15. decembri, vairums brīvo aģentu, kuri aizvadītajā vasarā mainīja komandas, var tikt aizmainīti uz citu NBA vienību. Šis datums uzsāks nosacītu laika atskaiti līdz 6. februārim, kad spēkā stājas maiņas darījumu liegums. Šajā laika periodā, iespējams, tiks aizmainīts arī Bertāns, par ko "Wizards" kluba vadība noteikti jau spriedusi, izteicies Kacs.

Bertāns pirmo trīs NBA pavadīto sezonu laikā Sanantonio "Spurs" kluba rindās piedalījies 220 regulārās sezonas spēlēs, vidēji mačā 16,0 minūtēs atzīmējoties ar 6,2 punktiem. Šo sezonu rūjienietis iesācis, "Wizards" komandas labā vidēji spēlē aizvadot 28,7 minūtes un gūstot 14,2 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!