Foto: FIBA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" vadība vēlas pakāpeniski līgā iesaistīt 2019. gada draftā izvēlēto Japānas basketbolistu Rui Hačimuru, kurš ar Latvijas izlases spēka uzbrucēju Dāvi Bertānu varētu konkurēt par spēles laiku, raksta medija “The Athletic" žurnālists Freds Kacs.

Kacs jau iepriekš rakstījis atzinīgi par maiņas darījumu, kurā ASV galvaspilsētas klubs no Sanantonio "Spurs" ieguva rūjienieti. Žurnālists ziņoja, ka komanda pamatpiecnieka spēka uzbrucēja lomu paredzējusi atvēlēt Bertānam. Kacs arī atsaucās uz kādas citas NBA komandas vadības pārstāvi, kurš maiņu no Vašingtonas perspektīvas nosaucis par “labāko maiņu, kuru viņi veikuši vairāku gadu laikā.”

Tomēr paredzams, ka šajā pašā pozīcijā galvenokārt spēlēs 21 gadu vecais Rui Hačimura, kurš šogad tika izvēlēts ar drafta devīto numuru. Talantīgais uzbrucējs kopš drafta tikai vairojis ap sevi sacelto ažiotāžu. Japānas izlases sastāvā uzbrucējs guvis 35 punktus pārbaudes spēlē pret Jaunzēlandi, bet Vācijas grozā viņš sameta 31 punktu.

Savukārt pirmajā Pasaules kausa izcīņas spēlē Hačimura zaudējumā pret Turcijas izlasi izcēlās ar 15 punktiem un efektīgu bumbas triecienu no augšas ātrajā uzbrukumā.

"Esmu guvis iespaidu, ka "Wizards" vēlas, lai Hačimura pakāpeniski iejūtas NBA spēlētajā basketbolā," rakstīja Kacs. "Tomēr pastāv iespēja, ka šī nostāja mainās. Viņš atstājis labu iespaidu Japānas izlases sastāvā. Varbūt tas turpinās rudenī. Varbūt viņš treniņnometnē "izposta" komandas biedrus, izdara to pašu ar pretiniekiem pārbaudes spēlēs pirms sezonās, un [galvenais treneris] Skots Brukss nevar attaisnot viņa atstāšanu uz soliņa. Taču šobrīd mans informētais minējums ir, ka Hačimura nāks laukumā no soliņa, un Bertāns ies pamatpiecniekā."

Lai gan medija pārstāvis uzskata Bertāna prasmes aizsardzībā par pienācīgi nenovērtētām, viņš arī nespēja iztēloties scenāriju, kurā Bertāns ar Hačimuru laukumā spēlētu vienlaikus. Latvijas basketbolists nav piemērots mazo uzbrucēju segšanai, skaidroja žurnālists.

Bertāns triju NBA pavadīto sezonu laikā piedalījies 220 regulārās sezonas spēlēs, no kurām basketbolists 28 uzsācis pamatpiecniekā. Tieši pagājušajā sezonā vidzemnieks uzstādīja jaunu karjeras rekordu, 12 reizes spēli uzsākot no tās pirmā iemetiena. 26 gadus vecais basketbolists 2018./2019. gada sezonas laikā vidēji spēlē izcēlās ar 8,0 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!