Foto: F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" plāno Latvijas izlases basketbolistam Kristapam Porziņģim piedāvāt maksimāli labāko iespējamo līgumu, kas viņam ļautu nākamo piecu sezonu laikā nopelnīt 158 miljonus ASV dolāru, vēsta medija "The Athletic" žurnālists Šamss Čaranija.

NBA komandas ar brīvajiem aģentiem pārrunas varēs sākt 30. jūnijā, kad ar "Mavericks" kluba vadību plānots tikties arī Porziņģim.

Tieši Dalasas vienība vienīgā visā līgā var Latvijas basketbolistam piedāvāt līgumsaistības uz pieciem gadiem, kā arī 158 miljonu dolāru vērtu līgumu.

Basketbolists šī gada 31. janvārī tika aizmainīts no Ņujorkas "Knicks" vienības uz Dalasas "Mavericks" klubu, kuram tagad pieder papildu tiesības uz ierobežoti brīvo aģentu. Ja liepājnieks vienotos ar jebkuru citu NBA komandu, tad Dalasas klubam būtu noteicošas iespējas parakstīt līgumu ar Porziņģi par šādiem pašiem nosacījumiem.

Bijušais latvieša treneris Ņujorkas "Knicks" klubā Džošua Longstafs sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra, ka Porziņģis jūtas sajūsmināts par nokļūšanu Dalasas vienībā.

"Viņš daudz stāstījis par to, cik sajūsmināts jūtas, nonācis Dalasā. Komandas treneri apciemoja viņu Liepājā, tagad viņi ir šeit kopā ar Kristapu. Viņš pats arī bija aizbraucis uz Dalasu. Klubs kontrolē situāciju. Kristaps atguvis veselību un jūtas labi," par Porziņģa attiecībām ar "Mavericks" komandas pārstāvjiem stāstīja Longstafs.

To pašu, reaģējot uz Čaranijas vēsti, uzsvēris "Sports Illustrated" žurnālists Kriss Manikss. Manikss ziņoja, ka Porziņģis nodibinājis ciešas attiecības ar Dalasas kluba zvaigzni Luku Dončiču un izbaudījis pieredzēto laiku ar "Mavericks" īpašnieku Marku Kubanu.

Basketbolists Dalasas komandas rindās laukumā vēl nav gājis pagājušā gada 7. februārī pārciesta krustenisko saišu savainojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!