Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks", kuru pārstāv Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis, varētu maiņas darījumā iegūt vairāku vienību nolūkoto Memfisas "Grizzlies" aizsardzības zvaigzni Andrē Igudalu, ziņo ESPN žurnālists Braiens Vindhorsts.

Igudala pēdējās sešas sezonas pavadīja Goldensteitas "Warriors" rindās, šo gadu laikā izcīnot trīs NBA čempiontitulus. 35 gadus vecais uzbrucējs divas reizes iekļuvis līgas aizsardzības spēlētāju simboliskajos piecniekos, bet 2014./2015. gada finālsērijā tika atzīts par tās vērtīgāko spēlētāju, pateicoties sniegumam aizsardzībā pret Klīvlendas "Cavaliers" līderi Lebronu Džeimsu.

"Warriors" klubs, kas uzsācis sastāva pārbūvi, jo to vasarā pameta Kevins Durants, starp sezonām Igudalu aizmainīja uz Memfisas "Grizzlies" vienību, atbrīvojoties no viņam paredzētā 17 miljonu ASV dolāru atalgojuma.

"Klubu vadību pārstāvji sarunās ar mani bieži piemin Igudalu," klāstīja VIndhorsts. "Viņi tic, ka Dalasas "Mavericks" komanda ir viena no iespējamajām Igudalas ieguvējām. "Mavericks" uzbrukumā demonstrē vēsturiski labu sniegumu, tomēr tā spērusi soli atpakaļ aizsardzībā."

Dalasas komanda pēc 17 aizvadītām spēlēm ieņem pārliecinošu pirmo vietu uzbrukumā, vidēji 100 uzbrukumos gūstot 116,0 punktus. Savukārt tā aizsardzībā ielaidusi 108,5 punktus, šajā rādītājā atrodoties vien 16. vietā NBA.

Tā kā "Mavericks" vienība šobrīd pārkāpusi algu griestus, tai vajadzētu maiņas darījumā atdot spēlētāju ar pietiekami lielu atalgojumu. Šādai pieejai piemērots būtu aizsargs Kortnijs Lī, kurš saņem aptuveni 12,8 miljonus ASV dolāru un Dalasā ieradās kopā ar Porziņģi no "Knicks" vienības.

"Kortnija Lī līgums ir piemērots šādai maiņai. Viņi varētu Memfisas komandu papildu ieintriģēt ar otrā raunda izvēlēm. "Grizzlies" vadība teikusi visām komandām, kuras interesējušās, ka tā neizpirks Igudalas līgumu. Viņi ir pārliecināti, ka spēs Igudalu aizmainīt pirms februāra maiņu lieguma. Igudalas 17 miljonu dolāru līgums apgrūtina maiņas partneru meklējumus. "Mavericks" ir labās pozīcijās, pateicoties iespējai izmantot Lī līgumu," atklāja žurnālists, kurš uzsvēra, ka Lī šosezon spēlējis vien epizodiski, tāpēc "Mavericks" nezaudētu sev vajadzīgu spēlētāju

Igudala šosezon nav aizvadījis ne spēli, turklāt basketbolists pēc abu pušu vienošanās pat neieradās uz komandas treniņnometni, ziņoja ASV mediji. Uzbrucējs gan nav vēlējies zaudēt kādu daļu sava atalgojuma, piekrītot līguma izpirkumam, bet Memfisas komandas vadība apņēmusies maiņas darījumā iegūt ko vērtīgu pret viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!