Foto: AP/Scanpix / LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis vēloties pēc iespējas ātrāk vienoties ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks" par jaunu līgumu, bet lielu daļu vasaras pavadīt trenējoties kopā ar komandas zvaigzni Luku Dončiču, vēsta portāla "dallasnews.com" žurnālists Breds Tounsends.

Jau vēstīts, ka Dalasas "Mavericks" vienība plāno Porziņģim piedāvāt maksimāli labāko iespējamo līgumu, kas viņam ļautu nākamo piecu sezonu laikā nopelnīt 158 miljonus ASV dolāru.

NBA komandas ar brīvajiem aģentiem pārrunas varēs sākt 30. jūnijā, kad ar "Mavericks" kluba vadību plānots tikties arī Porziņģim. Tieši Dalasas vienība vienīgā visā līgā var Latvijas basketbolistam piedāvāt līgumsaistības uz pieciem gadiem, kā arī 158 miljonu dolāru vērtu līgumu.

Savukārt Slovēnijas basketbola zvaigzni Luku Dončiču ar "Mavericks" komandu saista vēl trīs gadu ilgs līgums. 20 gadus vecais slovēnis NBA debitēja aizvadītajā sezonā, vidēji spēlē atzīmējoties ar 21,2 punktiem, 7,8 atlēkušajām bumbām un 6,0 rezultatīvām piespēlēm. Aizsargs, pateicoties savam lieliskajam sniegumam, tika atzīts par 2018./2019. gada sezonas labāko līgas debitantu.

Abus basketbolistus šajā vasarā viņu dzimtajās valstīs apciemoja "Mavericks" kluba galvenais treneris Riks Kārlails, kurš portālam "Delfi" pauda sajūsmu par komandas nākotnes perspektīvām.

“Pateicoties Kristapam un Lukam, mums būs dažādas iespējas. Varēsim spēlēt gan ar augumā gariem piecniekiem, gan maziem, jo Kristaps iederas abos. Viņš var aizsardzībā mainīties pret aizsargiem un noturēt viņus sev priekšā, kā arī aizsargāt groza apakšu. Uzbrukumā viņš ir spēks. Viņa metienu nav iespējams ietekmēt viņa auguma dēļ. Mūsu komandai šogad būs liela elastība. Esam jauni, bet ceram kā brīvos aģentus piesaistīt veterānus, kuri palīdzēs gados jaunākiem puišiem. Kopumā šis ir ļoti aizraujošs laiks mūsu komandai,” sagaidāmo 2019./2020. gada sezonā ieskicēja Kārlails.

Speciālists sarunā dalījās ar savu pieredzi Eiropā, kā arī minēja, ka abi basketbolisti jau pēdējo 2018./2019. gada sezonas mēnesi treniņos spēlēja vienā piecniekā.

Porziņģis šī gada 31. janvārī tika aizmainīts no Ņujorkas "Knicks" vienības uz Dalasas "Mavericks" klubu, kuram tagad pieder papildu tiesības uz ierobežoti brīvo aģentu. Ja liepājnieks vienotos ar jebkuru citu NBA komandu, tad Dalasas klubam būtu noteicošas iespējas parakstīt līgumu ar Porziņģi par šādiem pašiem nosacījumiem.

Basketbolists Dalasas komandas rindās laukumā vēl nav gājis pagājušā gada 7. februārī pārciesta krustenisko saišu savainojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!