Foto: F64
Aizvadītās "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetrinieka vērtīgākais spēlētājs Rihards Lomažs pievienosies kādai ULEB Eirolīgas komandai, vēsta medija "Sportando" žurnālists Emiliano Karkia.

Valdemārpilnieks aizvadītajā sezonā īpaši izcēlās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kurā 12 spēļu laikā aizsargs vidēji mačā guva 17,1 punktus, trāpot 51,6 procentus metienu no spēles, kā arī realizējot 85,4 procentus soda metienu. Lomažs bija turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt Latvijas-Igaunijas līgā basketbolists vidēji atzīmējās ar 14,2 punktiem un 4,4 rezultatīvām piespēlēm. Čempionāta finālā 23 gadus vecais Lomažs guva 26 punktus (4/4 divpunktu metienos, 4/5 trīspunktu metienos), palīdzot basketbola klubam "Ventspils" ar 102:80 pieveikt "VEF Rīga" vienību.

Latvijas valstsvienības pārstāvis spēles pamatus apguva Talsu sporta skolā, bet 16 gadu vecumā pārgāja uz Ventspils sporta skolu "Spars". Tieši Ventspilī izlases basketbolists aizvadījis pēdējās četras sezonas, bet pirms tam aizsargs spēlējis arī LBL komandā "LMT Basketbola Akadēmija", basketbola klubā "Jelgava", kā arī "Jūrmala/Fēnikss".

Basketbola klubs "Ventspils" par Lomaža pāreju saņemšot līguma izpirkuma samaksu. Kluba vadība pirmīt norādījusi, ka komandai nākamsezon būs mazāks budžets.

"Jāizvērtē finansiālās iespējas. Tās neizskatās rožainas, jo startēsim ar mazāku budžetu. Šobrīd uzņēmēji vairs nav ieinteresēti atbalstīt sportu un kultūru, ja vien nav emocionālas sasaistes, bet raudāt par to netaisāmies," norādīja "Ventspils" valdes loceklis Ralfs Pleinics.

ULEB Eirolīga saucama par spēcīgāko starptautisko klubu basketbola turnīru Eiropā. Tajā šogad triumfēja Krievijas klubs Maskavas CSKA, kas finālā ar rezultātu 91:83 (29:20, 15:22, 24:20, 23:21) pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!