Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" apmaiņā pret Dāvi Bertānu saņemtu dažādus "labumus", ja klubs izlemtu rūjienieti aizmainīt uz citu vienību, sarunā ar kluba ģenerālmenedžeri Tomiju Šepardu uzsvēra ESPN žurnālists Zaks Lovs.

Jau ziņots, ka vairākas NBA komandas izteiks "Wizards" kluba vadībai "paraksti un aizmaini" ("sign and trade") piedāvājumus, kuri tām ļautu savā rīcībā iegūt brīvo aģentu Dāvi Bertānu. Šāds darījuma modelis sniedz iespēju Latvijas basketbolistu iegūt tām vienībām, kuras jau pārkāpušas algu griestus.

"Wizards" ģenerālmenedžerim Tomijam Šepardam noteikti jau labi zināms, ka citas komandas izteiks "paraksti un aizmaini" piedāvājumus, par ko Vašingtonas klubs tiktu labi atalgots, sarunā ar pašu funkcionāru izteicās ESPN žurnālists Zaks Lovs.

Šepards šo pieņēmumu nekomentēja, bet uzsvēra jau iepriekš izteikto atziņu, ka Bertāna saglabāšana ir kluba prioritāte pirms 2020./2021. gada sezonas.

"Mēs noslēdzām sezonu, sakot, ka tā ir mūsu prioritāte, un nekas nav mainījies," klāstīja ģenerālmenedžeris. "Dāvis perfekti iederas mūsu komandā. Domāju, ka arī mēs viņam perfekti deram. Iespēja spēlēt kopā ar Bredliju Bīlu atslēdza viņa potenciālu, un viņš visai līgai parādīja, ka ir viens no labākajiem metienu izpildītājiem."

"Tagad mēs tam pievienosim Džonu Volu, kurš izdala vairāk nekā desmit rezultatīvas piespēles vidēji spēlē. Domāju, ka komandu būs grūti nosegt. Kāds laukumā paliks brīvs. Tas radīs sajūsmu Dāvim," no savainojumiem atlabušo saspēles vadītāju Volu, kurš pagājušajā sezonā nespēlēja, pieminēja Šepards.

Šī gada jauno spēlētāju drafts norisināsies 18. novembrī, bet vienošanās ar brīvajiem aģentiem varēs panākt no 20. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!