Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola izlases nākamā pretiniece 2019.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijā Zviedrija piektdien savā laukumā ar rezultātu 76:84 (22:25, 12:28, 19:16, 23:15) zaudēja Ukrainai.

Zviedriem ar 26 punktiem rezultatīvākais bija Minskas "Cmoki" basketbolists Kristofers Čerapovičs, 13 punktus iemeta Ludvigs Hākansons, kurš 2015./2016.gada sezonā spēlēja "VEF Rīga", bet 12 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Viktoram Gadeforsam.

Ukrainas izlasē ar 17 punktiem izcēlās valstsvienības kapteinis Vjačeslavs Kravcovs, bet 16 punktus iemeta Serhijs Gladirs.

Ukrainas basketbolisti pēc pārliecinošas otrās ceturtdaļas pirmo puslaiku uzvarēja ar rezultātu 53:34. Spēles otrajā nogrieznī viesu pārsvars sasniedza 22 punktus, taču mača beigās tas tika sadeldēts, tomēr netraucēja ukraiņiem svinēt uzvaru ar 84:76.

Ziņots, ka pirmajā šīs apakšgrupas spēlē Latvijas vīriešu basketbola izlase viesos ar rezultātu 73:85 (20:14, 14:23, 20:30, 19:18) piekāpās Turcijai, sarūpēdama galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram zaudējumu viņa debijā pie valstsvienības stūres.

Kvalifikācijas cikla turpinājumā Latvijas basketbolisti svētdien "Arēnā Rīga" tiksies ar Zviedriju, bet Ukraina uzņems Turciju.

Zīmīgi, ka Latvijas izlasei šajā nedēļas nogalē gaidāms saspringts grafiks. Pēc mača ar Turciju tā lidos uz Viļņu, bet pēc tam veiks piecu stundu ilgu autobusa braucienu uz Rīgu. Tā rezultātā komanda "Arēnā Rīga" nepagūs aizvadīt pilnvērtīgu treniņu, kamēr svētdienas pretiniece Zviedrijas izlase Rīgā ieradīsies pat ātrāk par Latviju un pagūs arī patrenēties.

Pēc pirmajiem diviem mačiem turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23.februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26.februārī - ar Turcijas vienību. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!