Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš pēc komandas uzvarās pār Krievijas valstsvienību paudis pārliecību, ka izlase paveikusi lielisku darbu, un izdevies pretiniecēm uzspiest izdevīgu spēles stilu, svētdien vēsta vortāls "basket.lv".

"Īpaši patīkami, ka izdevās uzspiest mums izdevīgu spēles stilu. Lieliski darbojās mūsu jauktā aizsardzība. Pirmais puslaiks pretiniecēm pagāja, pielāgojoties mūsu stilam, bet, kad viņas to izdarīja, otrajā puslaikā pamainījām akcentus un savu rokrakstu Krievijas komanda tā arī neatrada. Ja tik labi nebūtu spēlējusi naturalizētā saspēles vadītāja Princa, kura gan pati guva punktus, gan kārtoja labas iespējas partnerēm, mūsu pārsvars varēja būt vēl lielāks,'' vortālam pastāstījis treneris, piebilstot.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien, 14. jūnijā, 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkšu pēdējā spēlē saspringtā cīņā ar 68:62 uzvarēja Krieviju, saglabājot izredzes uz iekļūšanu "Eurobasket Women" otrajā posmā.

Lai iekļūtu otraja posmā, Latvijai ir jāsagaida labvēlīgs iznākums kādā no pirmdienas pēdējām spēlēm C grupā - Lielbritānijas uzvaru pār Horvātiju vai Serbijas uzvaru pār Krieviju.

"Krievijas komandai bija liels augumu pārsvars, tāpēc mūsu centriem bija uzdevums pie mūsu groza atbloķēt pretspēlētājas, bet mazajām vajadzēja aktīvi vākt atlēkušās bumbas. Nostrādāja – cīņā pie groziem nosargājām līdzsvaru (40-40). Zinot, ka ļoti bīstama ir pretinieču ārējā līnija, mūsu garajām aizsardzībā vajadzēja cīnīties viens pret vienu, negaidot mazo spēlētāju palīdzību. Pirmajā ceturtdaļā šajā ziņā vairākkārt kļūdījāmies, un krievietes, aplikušas brīvas pie trīspunktu līnijas, trāpīja dažus tālmetienus. Taču tam bija pat pozitīvas sekas, jo Krievijas centra spēlētājas zaudēja aktivitāti. Spēles gaitā šādas kļūdas vairs neatkārtojām, bet nopietns spiediens uz mūsu groza apakšu sākās tikai spēles beigās, kad pretiniecēm vairs neizdevās atrast vajadzīgo spēles ritmu,'' skaidrojis Zvirgzdiņš.

"Vēlreiz atkārtošu, ka esmu lepns par komandu, kas vakar un īpaši šodien parādīja, uz ko spējīga. Žēl, ka tagad viss vairs nav mūsu rokās, tomēr ceru, ka basketbola veiksme novērtēs mūsu paveikto darbu un rīt nāks talkā. Manuprāt, esam pelnījuši turpināt cīņu šajā čempionātā," paudis treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!