Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlases galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu iepriecinājušas pirmās trīs ceturtdaļas uzvarētajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Igauniju, taču pēdējās ceturtdaļas kritums sniegumā esot nepatīkams simptoms.

Kā ziņots, Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 74:56 (18:12, 17:10, 20:13, 19:21) uzvarēja Igauniju

"Pirmās trīs ceturtdaļas iepriecināja. Zinājām, ko gaidīt no Igaunijas komandas, un ar labu aizsardzību sagādājām tai lielas problēmas. Pretiniecēm bija grūti tikt pie metieniem, un 30 minūtēs ielaistie 35 punkti runā paši par sevi. Mūsu spēks ir komandas spēlē. Visas meitenes pielika roku uzvaras izcīnīšanai, bet īpaši uzsvēršu Anetes Šteinbergas ieguldījumu, kuras agresivitāte pirmā puslaika vidū ļāva panākt izšķirošo lūzumu," Zvirgzdiņa teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Diemžēl pēdējā ceturtdaļā atkal bija pamatīgs kritums. Par iemesliem vēl jātiek skaidrībā, taču simptoms ir nepatīkams. Tā vietā, lai droši novadītu spēli līdz uzvarai, sākas kļūdas un nevajadzīgs stress."

"Kopumā neapmierina uzbrukuma efektivitāte. Bieži tiek izveidotas labas situācijas, taču tās paliek nerealizētas. Brīžiem pietrūkst saskaņotības. Labu izdevību gūt punktus bija daudz. Ja tās tiktu pienācīgi izmantotas, būtu uzvarējuši ar vēl lielāku pārsvaru," uzskata treneris. "Kopumā priecē tas, ka spēles kvalitāte bija augstāka nekā pirmajā mačā. Mazāk stresa, vairāk pārdomātu darbību. Bet vēl ir daudz iespēju progresēt."

"Objektīvi atzīstu, ka Latvijas komanda ir pārāka par mūsu vienību, tāpēc rezultāts ir likumsakarīgs. Latvietēm ir vairāk meistarības, pieredzes, pārliecības. Divu pēdējo īpašību mums pietrūka īpaši. Spēles sākumā vairakkārt neguvām punktus labās situācijās, meitenes kļuva nedrošas, savukārt Latvijas spēlētājas vēl vairāk noticēja sev," izteicies Igaunijas izlases galvenais treneris Jānuss Levkojs. "Priecē tikai tas, ka cīnījāmies līdz pašām beigām. Ļoti iespējams, Latvija ir spēcīgākā komanda grupā. Itālijā mums izdevās saglabāt izredzes uzvarēt līdz pašām beigām, kad pievīla tie paši mīnusi - neprasme svarīgākajos brīžos nospēlēt gudri un precīzi."

Kvalifikācijas cikls tika iesākts pagājušajā svētdienā, kad Latvija ar rezultātu 71:61 savā laukumā pieveica Portugāli, bet Igaunija izbraukumā ar 58:66 piekāpās Itālijai.

Kvalifikācijas cikla turpinājumā Latvija svētdienā savās mājās uzņems galvenās konkurentes no Itālijas, bet pēc tam tiks aizvadīts arī otrais spēļu aplis.

"Pirms nākamās spēles ar Itāliju atkal izvērtēsim gan savus, gan pretinieču plusus un mīnusus. Sastāvs droši vien atkal mazliet pamainīsies. Daudz līdzvērtīgu spēlētāju - tā ir mūsu priekšrocība, ko centīsimies izmantot," paudis Zvirgzdiņš.

Pretendentes sadalītas sešās grupās - četrās pa četrām izlasēm, bet divās trīs. Tā kā Eiropas čempionāta dalībkomandu skaits no 16 palielināts līdz 20, vietu finālturnīrā garantēs katras grupas labākā vienība, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!