Foto: AP/Scanpix/LETA
Anglijas futbola izlase sestdien Romā pirmo reizi pēc 25 gadu pārtraukuma sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālu.

"Euro 2020" turnīra ceturtdaļfinālā spēlē Anglijas valstsvienība ar rezultātu 4:0 (1:0) pārspēja Ukrainas izlasi, kas pirmo reizi spēlēja Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā. Šajā turnīrā Anglijas izlase joprojām nav ielaidusi nevienus vārtus.

Anglijas futbolisti spēli sāka lieliski, un pēc teicamas aizsardzību caururbjošas piespēles Rahīma Stērlinga izpildījumā precīzu sitienu kritienā izpildīja Harijs Keins. Mača 17. minūtē Romānam Jaremčukam bija iespēja rezultātu izlīdzināt, bet viņa sitienu pretuzbrukumā vārtu apakšējā stūrī atvairīja vārtsargs Džordans Pikfords. Mača turpinājumā abas komandas daudz spēkojās laukuma viduszonā, bet uzbrukumi draudīgāki bija angļiem.

Anglijas izlase uz otro puslaiku iznāca ļoti gatava, un pēc Lūka Šova lieliski izpildītā brīvsitiena Harijs Makgvairs 46. minūte ar galvu izdarīja precīzu sitienu, dubultojot pārsvaru, bet vēl četras minūtes vēlāk Rahīms Strērlings ar papēdi kreisajā malā izdarīja īsu piespēli Lūkam Šovam, kurš uzreiz centrēja bumbu soda laukumā, kur Harijs Keins lēcienā pirmais tika pie bumbas un ar galvu sita to vārtos.

63. minūtē Meisons Mounts izpildīja stūra sitienu, iespēlēja bumbu soda laukumā, un tur Džordans Hendersons apsteidza Viktoru Cigankovu, savā 62 spēlē valstsvienībā gūstot pirmos vārtus.

Anglijas izlase iepriekšējo reizi Eiropas čempionāta pusfinālā spēlēja 1996. gadā, kad turnīrs notika Anglijas pilsētās. Zīmīgi, ka pusfināli un fināls risināsies Vemblija stadionā Londonā. Angļi pusfinālu sasniedza arī 2018. gada Pasaules kausa izcīņā.

Pusfinālā Angliju sagaida duelis pret Dāniju, kas savā pusfinālā ar 2:1 pārspēja Čehiju. Otrā pusfinālā pārī tiksies Spānija un Itālija.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1529;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!