Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlase trešdien pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta finālā, "Euro 2020" pusfināla mačā Vemblija stadionā Londonā ar rezultātu 2:1 (1:1) pagarinājumā pārspējot Dānijas valstsvienību.

Anglija desmit reizes piedalījusies Eiropas čempionāta finālturnīros, un labākie rezultāti līdz šim bijuši 1968.gadā izcīnītā bronza, bet 1996. gadā sasniegtajā pusfinālā piedzīvots zaudējums. Anglijas izlases pretinieki finālā būs Itālijas valstsvienība, kas savā pusfinālā pēcspēles sitienos pieveica Spāniju.

Spēles iesākumā Dānijas izlase ļoti labi darbojās ar bumbu, un neļāva angļiem veidot uzbrukumus. 30. minūtē Dānijas izlasei realizēja tiešo brīvsitienu – Mikels Damsgārds spēcīgi sita zem vārtu pārliktņa un deva Dānijai vadību. Anglijai uzreiz devās atspēlēties, un vispirms Rahīms Stērlings neizmantoja iespēju, atrodoties pret Dānijas vārtsargu Kasperu Šmeihelu.

Tomēr 39. minūtē Harijs Keins piespēlēja uz priekšu pa labo malu, un pie bumbas tika Bukajo Saka. Viņš soda laukumā piespēlēja gar vārtiem Rahīmam Stērlingam, taču Dānijas izlases aizsargs Simons Kjērs darīja visu, lai neļautu anglim saņemt bumbu. Tomēr tā trāpīja Kjēram un ielidoja vārtos.

Anglijas izlasei otrajā puslaikā bija pārsvars laukumā, un 55. minūtē laba vārtu gūšanas iespēja bija Harijam Makgvairam, tomēr Šmeihels nospēlēja teicami un glāba savu komandu. Dānijas izlasei draudīgs moments bija, kad Kaspers Dolbergs sita no distances, taču Pikfordam nebija lielas grūtības tvert bumbu. Savukārt 74. minūtē kārtējā angļu uzbrukumā Hariju Keinu nogāza soda laukumā, bet tiesneši 11 metru soda sitienu nepiešķīra. Pēdējās minūtēs Anglijas uzbrukumi bija draudīgi, bet rezultāts tā arī nemainījās.

Pagarinājumā Keins no soda laukuma labās malas bīstami sita, bet Šmeihels ar plaukstu bumbu atsita vārtu priekšā, bet aizsargi briesmas novērsa. 102. minūtē tiesneši fiksēja diezgan strīdīgu noteikumu pārkāpumu pret Stērlingu, tāpēc tika nozīmēts 11 metrus soda sitiens. Harijs Keins izpildīja "pendeli", bet Kaspers Šmeihels atvairīja sitienu, kas bija tēmēts vārtu apakšējā stūrī. Keins bija pirmais pie atsistās bumbas un ar otro sitienu deva vadību Anglijai. Atlikušajā laikā Anglija spēlēja no aizsardzības, bet dāņiem neko īsti vairs uzbrukumā neizdevās izveidot.

"Euro 2020" fināls risināsies svētdien Vemblija stadionā pulksten 22:00 pēc Latvijas laika.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1533;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!