Anglijas futbola izlase svētdien veiksmīgi uzsāka 2021. gada Eiropas čempionātu, Vemblija stadionā Londonā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspējot Horvātijas valstsvienību, kas 2018. gadā angļus uzvarēja savstarpējā spēlē Pasaules kausa izcīņas pusfinālā.

Vienīgos vārtus Anglijas izlases labā guva Rahīms Stērlings, kurš izcēlās spēles 57. minūtē.

Pirmos draudus Horvātijas izlases vārtiem angļi sagādāja pirmo desmit minūšu laikā. Vārtu stabu norībināja Fils Foudens, bet Stērlings nonāca tuvu Dominika Livakoviča sargātajiem vārtiem, taču sitienu neizpildīja.

Tomēr Horvātijas izlasei sanāca spēli aizvirzīt tālāk prom no saviem vārtiem, kā arī neļaut laukuma saimniekiem tik daudz kontrolēt bumbu. Pirmā puslaika gaitā abas vienības izpildīja tikai pa vienam sitieniem vārtu rāmī.

Otrā puslaika ievadā pie labākās iespējas spēlē tika horvāti, Lukam Modričam ar tālu un zemu sitienu pārbaudot Džordana Pikforda modrību. Taču jau divas minūtes vēlāk vārtus guva Rahīms Stērlings, Anglijas izlasei no laukuma vidus līdz soda laukumam tiekot ar divām piespēlēm. Efektīvu noslēdzošo piespēli izpildīja Kalvins Filipss.

Savukārt spēles 61. minūtē piespēli šķērsām vārtiem izpildīja Meisons Maunts. Vārtus kritienā centās gūt Harijs Keins, kurš sita neprecīzi, kā arī ietriecās Horvātijas izlases cietokšņa stabā. Horvāti spēles noslēgumā pārsvarā kontrolēja bumbu, cenšoties rezultātu izlīdzināt, taču pie bīstama sitiena tā arī netika.

D apakšgrupā spēlē arī Skotijas un Čehijas izlases, kuras laukumā tiksies pirmdien. Piektdien Anglijas izlase spēkosies ar Skotijas valstsvienību, bet Horvātijas futbolisti mēros spēkus ar Čehijas vienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1443;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!