Foto: Reuters/Scanpix

Velsas futbola izlases uzbrucējs Garets Beils pēc zaudējuma Portugāles izlasei 2016. gada Eiropas čempionāta pusfinālā atzina, ka šis kopumā bijis izcils sasniegums turnīra debitantiem.

Kā ziņojām, Portugāle pārspēja Velsu ar 2:0 (0:0) un finālā tiksies ar Francijas un Vācijas spēles uzvarētājiem.

"Šobrīd grūti kaut ko analizēt, taču mēs, protams, esam sarūgtināti par zaudējumu," pēc spēles teica Beils. "Laukumā un ārpus tā mēs izdarījām visu, ko varējām. Izlikām sevi visu. Gribam pateikties līdzjutējiem par atbalstu, tas bija neticams. Diemžēl portugāļi atklāja rezultātu bet epizodē ar otrajiem vārtiem viņiem vēl arī paveicās."

"Mēs no visa spēka centāmies atjaunot intrigu, cīnījāmies līdz pēdējai sekundei," piebilst uzbrucējs. "Žēl, ka neiekļuvām finālā, taču mēs izdarījām visu, ko vien spējām. Mums ir lepna nācija un mēs lepojamies ar savu sasniegumu."

Arī Velsas izlases treneris Kriss Kolmens, kuram šī bija debija Eiropas čempionātā, tāpat kā viņa vadītajai komandai, atzina, ka esot lepns par saviem spēlētājiem, kuri spēja aizkļūt līdz pat pusfinālam.

"Man iepriekš nebija šādas pieredzes - dalība šādā turnīrā, tāda atmosfēra, dažādu valstu cilvēki," saka treneris. "Ar šo komandu es lepojos vairāk kā ar jebkuru iepriekšējo, kurā esmu strādājis. Uzskatu, ka futbolistus lieliski sagaidīs Kārdifā, un viņi to ir pelnījuši. Tagad tādā pašā garā mums vajadzētu turpināt 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā."

"Protams, ir sāpīgi zaudēt pusfinālā, puiši ir ļoti vīlušies, taču mēs tiksim ar to galā," saka treneris. "Kad viņi atskatīsies uz šo turnīru, sapratīs, ka lika ar sevi lepoties."

"Portugāles izlase - tas nav tikai Krištianu Ronaldu. Viņi ir ne tikai talantīgi, bet arī savstarpēji saspēlējušies. Lai uzvarētu, jābūt komandai, un Portugāle šodien tāda bija," piebilst Kolmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!