Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2021. gada Eiropas čempionāta futbolā ("Euro 2020") ceturtdaļfinālu sasniegusi Beļģijas valstsvienība, kas svētdien Seviljā aizraujošā divu grandu cīņā pārspēja Portugāles futbola izlasi.

Beļģijas futbolisti spēlē triumfēja ar rezultātu 1:0 (1:0), vienīgos vārtus gūstot Torganam Azāram. Panākums nodrošināja beļģiem ceturtdaļfināla spēli pret Itālijas valstsvienību, kas piektdien norisināsies Minhenē.

Spēles pirmo puslaiku raksturoja lēns un piesardzīgs futbols. Pirmās minūtes labāk padevās Beļģijas futbolistiem, taču lielāko daļu puslaika bumbu vairāk kontrolēja Portugāles izlase. Tās labākā vārtu gūšanas iespēja bija 24. minūtē, kad Krištianu Ronaldu soda sitienu atvairīja Tibo Kurtuā.

Beļģijas izlase pie sitieniem tika reti, izniekojot arī vienu īpaši iespaidīgu Romelu Lukaku sprintu ātrajā uzbrukumā. Taču puslaika izskaņā Torgans Azārs ar spēcīgu un skaistu tālsitienu guva pirmos spēles vārtus. Pēdējās pirmā puslaika minūtes gan arī sagādāja beļģiem nevajadzīgu notikumu pavērsienu. Viens no komandas līderiem Kevins de Bruine pēc pretinieka izklupiena sākotnēji manāmi piekliboja, bet otrā puslaika pašā ievadā saprata, ka spēli nevarēs turpināt.

Rezultāts mudināja Portugāles izlasei izteikti sagrābt iniciatīvu, kamēr beļģiem vairākkārt nesanāca veiksmīgi izpildīt piespēles ātrajos uzbrukumos. Portugāles futbolisti spiedienu arī pārvērta izcilās iespējās, taču veiksme allaž stāvēja pretinieku pusē.

Spēles 82. minūtē Rubens Diašs pēc stūra sitiena ļoti spēcīgi sita ar galvu, taču to darīja tieši virsū Kurtuā, kurš paspēja noreaģēt un atsist bumbu. Savukārt minūti vēlāk Gerreiru pēc Ronaldu piespēles norībināja tālo vārtu stabu. Portugāles valstsvienība līdz spēles izskaņai uzbruka milzu spēkiem, taču tā arī ar vārtiem neizcēlās.

Tādējādi portugāļi, kuri triumfēja 2016. gadā, nolikuši Eiropas čempionu pilnvaras. Savukārt Beļģijas izlase turpina savu "Euro 2020" uzvaru sēriju, triumfējot ceturtajā spēlē pēc kārtas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1515;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!