Foto: EPA/Scanpix/LETA

Čehijas futbola izlase svētdien Budapeštā guva divus vārtus pēc tam, kad Nīderlandes valstsvienība palika mazākumā un ar uzvaru ar rezultātu 2:0 (0:0) iekļuva "Euro 2020" ceturtdaļfinālā.

Spēles pirmajā puslaikā laukumā pārliecinošāk spēlēja Nīderlande, taču ar vārtu gūšanas iespēju veidošanu pārāk nesekmējās. Tika izveidoti vairāki momenti, kuros spēlētājs atradās uz aizmugures robežas, un, ja tiktu gūti vārti, visticamāk, tie tiktu atcelti. 38. minūtē lieliska iespēja bija Čehijai, bet Antoņina Barāka sitienu pēdējā brīdī patraucēja Matijs de Lihts, pārvirzot bumbu pāri vārtiem. Kompensācijas laikā Patriks van Ānholts pēc skaists Memfisa Depaja piespēles netrāpīja vārtos, taču viņš pārliecinoši atradās aizmugures stāvoklī, saņemot bumbu.

Otrajā puslaikā Donjels Malens lielā ātrumā tika garām aizsargam, izgāja pret vārtsargu, taču Tomāšu Vaclīku apspēlēt viņam neizdevās. Bet uzreiz pēc tam de Lihts tika noraidīts, kad apzināti kritienā nospēlēja ar roku, neļaujot Patrikam Šikam tikt pie bumbas. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās viņam tika parādīta sarkanā kartīte. Pēc šī momenta spēles gaita pilnībā mainījās, un čehi pārņēma iniciatīvu.

68. minūtē Čehijas futbolisti ieguva standartsituāciju soļa attālumā no stūra karodziņa. Antoņins Barāks iespēlēja to soda laukumā, bumbu ar galvu gar vārtiem piespēlēja Tomāšs Kalass, bet Tomāšs Holešs ar galvu raidīja to vārtos. 12. minūtes vēlāk Holešs laukuma vidusdaļā saņēma bumbu un lielā ātrumā devās uz Nīderlandes soda laukumu. Tad viņš bumbu atspēlēja Patikam Šikam, kurš dubultoja Čehijas pārsvaru un guva savus ceturtos vārtus turnīrā.

Nīderlandes izlasei apdraudēt vārtus turpinājumā īsti vairs neizdevās, un grupu turnīra rezultatīvākā komanda noslēdza "Euro 2020".

Čehijas futbolistiem šī ir atgriešanās Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā pēc neveiksmes 2012. gada turnīrā, kad vienība nepārvarēja grupu turnīru. Nīderlandes valstsvienība pēdējo reizi ceturtdaļfinālā spēlē 2008. gadā.

Čehijas valstsvienība ceturtdaļfinālu aizvadīs Baku, kur tiksies ar Dānijas valstsvienību.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača aprakstu.

$duelID=1513;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!