Foto: AFP/Scanpix

Vietējais speciālists Visente del Boske atstājis Spānijas futbola izlases galvenā trenera amatu, ceturtdien viņš to paziņoja Spānijas radio RNE.

"Neapšaubāmi, man nemaz nebija doma palikt Spānijas izlases galvenā trenera amatā. Tomēr šādos gadījumos ir nepieciešams būt nedaudz diskrētam. Ja arī Eiropas čempionātā mūsu rezultāti būtu labāki, es būtu aizgājis," pauda del Boske.

Pašlaik 65 gadus vecais del Boske Spānijas Futbola federācijas (RFEF) vadību par savu lēmumu informējis jau otrdien - dienu pēc tam, kad viņa vadītā izlase Eiropas čempionāta astotdaļfinālā ar 0:2 piekāpās Itālijai.

RFEF prezidents Anhels Viljars aicināja del Boski par savu lēmumu nepaziņot publiski līdz nākamajai federācijas asamblejai 15.jūlijā vai arī līdz brīdim, kad speciālistam ir atrasts aizvietotājs.

Jau pērn bija informācija, ka del Boske neatkarīgi no rezultātiem Eiropas čempionātā atstās Spānijas izlase galvenā trenera amatu, ko viņš ieņem kopš 2008.gada.

Del Boske 2010.gadā aizveda Spāniju līdz Pasaules kausa trofejai. Tāpat viņš kopā ar valstsvienību 2012.gadā kļuva par Eiropas čempionu.

Tiesa, pēdējos turnīros Spānijai klājies vāji, jo pirms diviem gadiem Pasaules kausā tā nepārvarēja apakšgrupu turnīru un nolika savas čempionu pilnvaras, bet šogad Eiropas čempionātā apstājās astotdaļfinālā.

Kā iespējamais del Bsokes aizstājējs pirms neilga laika tika minēts Luiss Enrike, kurš pašlaik vada "Barcelona" vienību.

Del Boske sevi par pazīstamu treneri padarīja laikā, kad no 1999. līdz 2003.gadam vadīja Madrides "Real" komandu, kurai palīdzēja divreiz triumfēt UEFA Čempionu līgā un Spānijas čempionātā. Viņa vadībā "Real" komandā spēlēja tādas futbola zvaigznes kā brazīlieti Ronaldu, francūzis Zinedins Zidāns un portugālis Luišs Figu.

Turpinājumā viņam bija neveiksmīgs darba periods ar Turcijas vienību Stambulas "Besiktaš", bet pēc 2008.gada Eiropas čempionāta, kurā Spānija triumfēja, viņš valstsvienības galvenā trenera amatā nomainīja Luisu Aragonesu, vēl vairākus gadus noturot Spāniju kā vienu no pasaules spēcīgākajām izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!