Foto: AFP/Scanpix
Spānijas futbola izlases galvenais treneris Vinsente del Boske pēc triumfa 2012. gada Eiropas čempionātā slavēja spāņu futbola izcilo paaudzi, kas pārrakstījusi futbola vēstures grāmatu.

Atgādinām, ka svētdien EURO 2012 finālā Kijevā Spānija ar 4:0 (2:0) pieveica Itāliju. Līdz ar to Spānija kļuva par pirmo valstsvienību, kura triumfējusi Eiropas čempionātā divas reizes pēc kārtas.

"Mēs finālmačā kontrolējām bumbu un izdarījām spiedienu, un šis panākums Spānijas futbolam ir kaut kas vēsturisks," portālā "goal.com" citēts del Boske. "Mēs runājam par lielisku spēlētāju paaudzi. Viņi zina, kā jāspēlē, jo nāk no valsts, kurā iemācās spēlēt pa īstam."

"Mums ir lieliski spēlētāji, kas spēlē ārzemju klubos, un tas iepriekš nebija iespējams. Tagad ārzemju klubi grib mūsu spēlētājus, un šī ir lieliska Spānijas futbola ēra," turpināja speciālists. "Itālijas futbolisti šajā turnīrā spēlēja lieliski. Viņiem nepaveicās ar Tjago Motas savainojumu. Tas arī bija finālspēles lūzums.

Spānija trešo reizi vēsturē uzvarēja Eiropas čempionātā un trešo reizi pēc kārtas uzvarēja kādā no lielajiem turnīriem. Iepriekš Spānija Eiropas čempionātā uzvarēja 1964. un 2008.gadā. Tāpat šī bija pārliecinošākā uzvara Eiropas čempionātu finālos. Līdz šim pārliecinošākā uzvara bija 1972.gadā, kad VFR ar 3:0 pieveica PSRS.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!