Foto: AP/Scanpix
Pašreizējā pasaules un Eiropas čempionvienība futbolā Spānija šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfināla spēlē pret Franciju tika pie pelnītas uzvaras, jo teju visu laiku pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, uzskata vienības galvenais treneris Visente del Boske.

Kā ziņots, par trešo Eiropas čempionāta, kas risinās Polijā un Ukrainā, pusfināla dalībnieci sestdien kļuva Spānijas izlase, kas EURO 2012 ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica Franciju.

Arī šo maču Spānijas izlase uzsāka bez neviena nomināla uzbrucēja komandas sākumsastāvā.


"Uzbrucēja sūtīšana laukumā ļauj komandas saspēli padarīt vairāk virzītu uz vārtiem, tomēr mēs vēlējāmies nodrošināt nemainīgu pārsvaru bumbas kontrolē. Vēlējāmies šajā radītajā dominēt, tādējādi radot vārtu gūšanas iespējas," pēc mača izteicās del Boske. "Nedomāju, ka spēles iznākums ir netaisnīgs, jo teju visu laiku pārsvars bija mūsu pusē."

"Ja paskatāmies vērīgāk, komandas priekšējā līnijā darbojas uz uzbrukumu tendētie Davids Silva, Fransesks Favregass un Andress Injesta, bet pussargi Serhio Buskets un Ksavi Alonso nebūt nav tik ļoti tendēti uz aizsardzību. Viņi ir izcili spēlētāji, kuri zina, kā veidot uzbrukumu," piebilda del Boske. "Īpaši spēcīgi šoreiz bijām laukuma kreisajā malā, kur teicami darbojās Injesta un Hordi Alva. Pateicoties viņiem, guvām pirmos vārtus."

"Spēles beigu daļā Francijas izlase nespēja atrast nepieciešamās spēka rezerves, tomēr Franks Riberī un Karims Benzemā bija bīstami visu laiku. Francija vairāk sāka domāt par uzbrukumu, bet mēs labi nospēlējām kā komanda, neliekot izpausties nogurumam," izcēla treneris.

Tikmēr Francijas izlases galvenais treneris Lorāns Blāns uzsvēra, ka viņa komandai par izstāšanos no turnīra nevajadzētu būt nekādai nožēlai.

"Jebkura komanda pēc zaudējuma jūtas vīlusies, bet pēc izstāšanās no šāda turnīra pārdzīvojums ir vēl lielāks. Bijām labi izpētījuši Spānijas izlasi un zinājām, ka īpaši bīstami būs kreisās malas spēlētāji, tomēr tik un tā nespējām ar to tikt galā. Šis apstāklis manī rada vislielāko vilšanos," izteicās Blāns. "Arī mēs centāmies savus uzbrukumus virzīt pa kreiso malu, bet dažās situācijās, kad varējām spāņiem radīt lielas grūtības, piekliboja spēlētāju tehniskais izpildījums."

"Ja pirmais puslaiks būtu noslēdzies bezvārtu neizšķirti, mēs spētu sarežģīt Spānijas izlases dzīvi, tomēr jāatzīst, ka šī Spānijas izlase ir izcila. Mēs nedrīkstam kaunēties, ka esam atzinuši tās pārākumu," izcēla Blāns. "Jutu, ka Spānijas komanda no mums mazliet baidījās. Vienīgi ļoti žēl, ka pirmos vārtus zaudējām tik ātri."

Kā ziņots, pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, bet otrajā mačā piektdien Vācijas izlase ar 4:2 pieveica Grieķiju.

Atlikušajā ceturtdaļfināla spēlē svētdien Anglija spēkosies ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju.

Turnīra pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spāniju, bet Vācija samēros spēkus ar Angliju vai Itāliju.

Pusfināla spēles notiks 27. un 28.jūnijā, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!