Foto: AFP/Scanpix
Portugāles futbola izlases uzbrucējs Eders, kurš nodrošināja savai komandai uzvaru 2016. gada Eiropas čempionātā, savus "zelta vārtus" veltījis personiskās izaugsmes trenerei Sjūzenai Toresai, ziņo ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Portugāles izlase svētdien kļuva par Eiropas čempioniem, finālā ar 1:0 (0:0) pagarinājumā uzvarot mājiniekus, Francijas valstsvienību. Vienīgos vārtus guva Eders mača 110. minūtē.

"Es šos vārtus gribētu veltīt Sjūzenai Toresai, manai personiskās izaugsmes un attīstības trenerei," futbolists atklājis portālam "A Bola".

Eders turklāt medijiem pastāstīja, ka izlases kapteinis Krištianu Ronaldu ir paredzējis, ka viņš turnīra finālspēlē gūs vārtus.

"Ronaldu man teica, ka es varētu gūs uzvaras vārtus," Ederu citē portāls "O Jogo". "Viņš iedvesmoja mani, deva man spēku un šī enerģija man bija ļoti svarīga. Šie bija vārti, kuru dēļ es strādāju no pašas pirmās EURO 2016 minūtes. Mēs to paveicām kopā, un tas ir fantastiski. Šī bija pelnīta uzvara un mūs visus var apsveikt."

Eders finālspēlē laukumā iznāca uz maiņu mača 80. minūtē, nomainot Renatu Sančesu. "Kad viņš gāja laukumā, pateica man, ka varētu gūt vārtus," Edera nomaiņu atceras Portugāles izlases treneris Frernandu Santušs. "Un tad neglītais pīlēns gāja un iesita bumbu vārtos. Tagad viņš ir kļuvis par brīnišķīgo gulbi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!