Foto: AP/Scanpix
Francija trešdien paziņoja, ka vasarā gaidāmā Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra futbolā drošības garantēšanai piešķirs vairāk nekā 90 000 policistu un apsargu, solot darīt "visu iespējamo, lai novērstu teroraktus" turnīra laikā.

Francijas nacionālajā stadionā "State de France", kas atrodas Parīzes piepilsētā Sendenī, sestdien Francijas kausa izcīņas finālspēles laikā izcēlās haoss pēc tam, kad tika aizdedzinātas dūmus sveces, kas izraisīja paniku.

Iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs norādīja sporta laikrakstam "L'Equipe", ka spēli starp Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un Marseļas "Olympique" nevajadzētu uzskatīt par pārbaudi pirms EČ finālturnīra.

"Tie nebija ne tie paši skatītāji, ne tie paši organizētāji, ne tā pati drošība," viņš uzsvēra.

"Tomēr notikušais tiks ņemts vērā," piebilda ministrs.

Kaznēvs vēlāk mikroblogu vietnē "Twitter" rakstīja, ka EČ finālturnīra drošības garantēšanai tiks atvēlēti 77 000 policistu, kā arī 13 000 privāto apsargu.

Arī daļa no 10 000 karavīru, kuri visā valsts teritorijā tika dislocēti pēc pagājušā gada džihādistu uzbrukumiem Parīzē, tiks izmantoti turnīra drošības stiprināšanai.

"State de France" notiks turnīra atklāšanas spēle, kā arī finālmačs.

Kaznēvs norādīja, ka drošība stadionā ir Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) kompetencē, bet par drošību fanu zonās gādās privāti apsargi.

Ministrs pavēstīja, ka nav saņemti konkrēti draudi pret noteiktām komandām, spēlētājiem, spēlēm vai līdzjutējiem.

EČ finālturnīrs Francijā notiks no 10.jūnija līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!