Foto: Reuters/Scanpix

Gatavojoties 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, Francijas policija, glābšanas dienesti un drošības spēki Lionas priekšpilsētā pie "Olympic Park" stadiona aizvadījuši apjomīgas pretterorisma mācības, ziņo Ronas apgabala drošības pārvalde.

Mācībās izspēlēts scenārijs, kurā pirms Ukrainas un Ziemeļīrijas izlašu spēles divi teroristi-pašnāvnieki uzspridzinās pie stadiona ziemeļu ieejas. Incidenta rezultātā bojā iet 10, bet ievainojumus gūst 80 cilvēku. Līdzjutēju pūlī izceļas panika, ar ko jātiek galā stadiona apsargiem, policistiem un žandarmiem.

Īpaša uzmanība mācībās tika pievērsta policijas un žandarmu darbībām, nodrošinot kontroli pār zonu, kurā noticis terorakts, īpaši tās bloķēšanai ar mērķi novērst citu teroristu iekļūšanu tajā. Tikai pēc tam pie "cietušajiem" tika ielaisti mediķi un glābēji.

Šajās mācībās piedalījās vairāki simti dažādu dienestu pārstāvji - spēka struktūras, mediķi un ugunsdzēsēji, kā arī Lionas un tuvāko pilsētu mērijas darbinieki, UEFA, Francijas dzelzceļa un Lionas lidostas pārstāvji.

Iepriekš ziņots, ka Lielbritānijas valdības rīcībā nonākusi informācija par ieplānotu teroraktu pirms Anglijas un Krievijas izlašu spēles Marseļā 11. jūnijā, atsaucoties uz informācijas avotu valdībā, vēstīja izdevums "The Sun". Informācija par iespējamiem teroraktiem tika atrasta viena no Parīzes un Briseles sprādzienu organizētāja, Salaha Abdesalama, datorā.

Pēc šīs informācijas nākšanas klajā Francijas varas iestādes un policija ir vērsušies pie Krievijas līdzjutēju apvienības ar lūgumu pirms šīs spēles nerīkot tradicionālo līdzjutēju maršu pilsētā, kā arī iecerēto Anglijas un Krievijas līdzjutēju futbola maču. Ja tie tiks sarīkoti, Francijas puse neuzņemas atbildību par drošību

Gaidāms, ka Marseļā ieradīsies ap 15 tūkstošiem Krievijas futbola izlases atbalstītāju, bet britu futbola fanu skaits gaidāms desmitreiz lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!