Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā jeb EURO 2016 izslēgšanas turnīrā viens no diviem zariem būs "nāvējošs", jo tajā nokļuvušas piecas favorītu pulkā minētās komandas.

EURO 2016 "apakšējā zarā" spēlēs mājiniece Francija, pēdējo divu Eiropas čempionātu uzvarētāja Spānija, Pasaules kausa ieguvēja Vācija, kā arī Anglija, Itālija, Islande, Slovākija un Īrija. Tikmēr augšējā zarā no favorītēm iekļuvušas Portugāle, grupu turnīra uzvarētājas Velsa, Horvātija, Ungārija, kā arī Šveice, Polija, Ziemeļīrija un Beļģija.

Jau pirmajā kārtā līdzjutējus sagaida EURO 2012 fināla atkārtojums, jo Spānija spēlēs pret Itāliju. Tikmēr pašreizējā pasaules spēcīgākā komanda Vācija "play off" sāks ar maču pret Slovākiju. Vēl "apakšējā zarā" Anglija spēlēs ar Islandi, bet Francija ar Īriju.

Savukārt "augšējā zarā" Šveice tiksies ar Poliju, kas arī iesāks izslēgšanas turnīru 25. jūnijā ar maču pulksten 16:00. Vēl šajā zarā Portugāle spēlēs pret Horvātiju, Velsa tiksies ar Ziemeļīriju, bet Ungārija ar Beļģiju.

Ar detalizētu spēļu grafiku var iepazīties portāla "Delfi" speciālās sadaļas apakšsadaļā "Kalendārs/ rezultāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!