Foto: Vida Press

Vienam no dedzīgākajiem un uzticīgākajiem Francijas futbola izlases atbalstītājiem nebūs atļauts uz 2016. gada Eiropas futbola čempionāta spēlēm tribīnēs ienest leģendāro gaili Baltazāru, kurš par TV zvaigzni kļuva jau 1998. gada Pasaules kausa laikā kā Francijas simbols, ziņo franču mediji.

Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) vēstulē brīdinājusi Klemānu Tomaševski, kurš pazīstams kā Klemens no Antibas, ka šāgada Eiropas čempionātā Baltazaram spēļu apmeklējums būs liegts, pamatojot to ar drošības apsvērumiem un aizliegumu ievest stadionā dzīvniekus, vēsta "Eurosport".

"Man ir 68 gadi un šis ir mans sestais un pēdējais Eiropas čempionāts," sarūgtināts un saniknots par UEFA lēmumu ir Klemens. "Ja Baltazāru nelaidīs tribīnēs, arī es uz spēlēm neiešu. Man teica, ka gailis ir leģendārs, bet man aizliedz viņu ņemt līdzi! " Klemens ir iegādājies biļetes uz septiņām spēlēm, ieskaitot turnīra atklāšanas maču 10. jūnijā.

"8. jūnijā es ar Baltazaru ieradīšos Parīzē un ar savu gaili iešu uz Elizejas laukiem uz Francijas Futbola federācijas mītni," piesola līdzjutējs, kurš ir iekļauts arī jaunā FIFA futbola muzeja ekspozīcijā.

Klemens Tomaševskis ir Francijas futbola izlases līdzjutēju rekordists - pārbaudes mačs 30. maijā, kurā francūži tikās ar Kamerūnu, viņam bija 226. apmeklētā valstsvienības spēle. Jāteic, Klemānam arī iepriekš bijuši sarežģījumi ar gaili - viņš nav ielaists stadionos, un arī padzīts no viesnīcām, kurās gaiļa dziedāšana no rītiem traucējusi pārējiem iemītniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!