Itālijas futbola izlase Romas olimpiskajā stadionā piektdien ar graujošu uzvaru sāka 2020. gada Eiropas futbola čempionātu jeb "Euro 2020", ar rezultātu 3:0 (0:0) pieveicot Turciju.

Itālijas izlasē izcēlās Čiro Immobile un Lorenco Insinje, bet pirms tam turku aizsargs Merihs Demirals pēc Domeniko Berardi piespēles raidīja bumbu savos vārtos. Itālijas futbolisti uzvarējuši deviņās spēlēs pēc kārtas, turklāt šajā iespaidīgajā sērijā palikuši nepārspēti.

Trešajā minūtē pirmais sitiens tika izdarīts uz Turcijas vārtiem, no tuvas distances bumbu tīklā no sāniem iesitot Immobilem. Spēles ievadā Itālijas izlasei bija neliels pārsvars, taču bīstamu momentu uzbrukumu noslēgumā nebija.

Spēles 18.minūtē Lorenso Insinjem bija laba iespēja atklāt cīņas rezultātu, tomēr itāļu uzbrucējs no labas pozīcijas sita garām vārtiem. Četras minūtes vēlāk pēc stūra sitiena ar galvu bumu vārtu taisnstūrī sita Džordžo Kjellīni, taču Ugurdžans Čakirs izvilka pretinieku veterāna sitienu.

Itāļi turpināja izdarīt spiedienu un 33.minūtē Immobilem bija vēl viena vārtu gūšanas iespēja, bumbai pēc viņa sitiena noripojot gar stabu. Itālijas futbolisti arvien vairāk un vairāk izdarīja spiedienu uz Turcijas aizsardzību, kamēr pretiniekiem neizdevās atbildēt ar pretuzbrukumiem.

Pirmā puslaika beigās vienā no epizodēm Turcijas izlases soda laukumā vienam no futbolistiem bumba trāpīja pa roku, tomēr videotiesneši lēma par 11 metru soda sitiena nepiešķiršanu.

Pēc pirmā puslaika Turcija uzbrukumu lūkoja pastiprināt ar Dzengiza Undera laišanu laukumā, taču arī "AS Roma" futbolists nespēja saasināt situāciju pie pretinieku vārtiem. Itāļi turpināja dominanci un 53.minūtē panāca savu panāca - pēc Berardi piespēles gar vārtiem bumbu tīklā ievirzīja Demirals.

Gūtie vārti gan nenosēdināja Itālijas aizsardzību, Roberto Mančīni vadītie vīri arī turpinājumā spieda uz pretinieku vārtiem un neatlaidīgie uzbrukumi ļāva 66.minūtē panākt 2:0. Vispirms Leonardo Spinacolas sitienu atvairīja Čakirs, taču Immobile tika pie atsistās bumbas un raidīja to mērķī.

Nepilnas 16 minūtes pirms pamatlaika beigām Turcijas futbolistiem bija viena no retajām vārtu gūšanas iespējām, kas palika neizmantota. Turpretī Itālija 79.minūtē savu izdevību izmantoja. Pēc veiksmīgas izspēles bumba nonāca pie Insinjes, kurš panāca jau 3:0.

Kompensācijas laika pēdējā minūtē turki bija vistuvāk vārtu guvumam, tomēr Buraks Jilmazs sita garām taisnstūrim.

Šīs komandas spēlē A apakšgrupā, kur otrā spēle starp Velsas un Šveices izlasēm tiks aizvadīta sestdien Baku olimpiskajā stadionā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1435;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!