Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionātā jeb EURO 2016 svētdien, 19. jūnijā, A grupas pēdējās spēlēs mājiniece Francija cīnījās neizšķirti 0:0 ar Šveici, bet Albānija ar 1:0 (1:0) pieveica Rumāniju.

Pirms šīm spēlēm vietu 1/8 finālā sev jau bija nodrošinājusi Francija, kas ar septiņiem punktiem arī uzvarēja A grupas turnīrā. Šveice pēc neizšķirta ieguva otro vietu grupā un vietu "play off", bet Albānija ar vēsturisko savas valsts pirmo uzvaru Eiropas čempionātos palika trešā un saglabā cerības spēlēt "play off". Tikmēr Rumānija palika pēdējā A grupā un tai čempionāts ir beidzies.

Šveices un Francijas duelī abas komandas apmierināja neizšķirts, kas arī beigās notika. Vistuvāk mača gaitā vārtu guvumam bija Francija, bet Šveici divas reizes glāba vārtu pārliktnis, bet vēl vairākas reizes izcili nospēlēja vārtsargs Jans Zommers.

Šveicei šī bija arī vēsturiska spēle, jo tā pirmo reizi Eiropas čempionāta finālturnīru vēsturē sev garantēja vietu izslēgšanas cīņās.

$duelID=439;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

EURO 2016 debitante Albānija pie savas pirmās uzvaras Eiropas čempionātu finālturnīru vēsturē tika mačā pret Rumāniju, pārspējot pretiniekus ar 1:0 (1:0).

Vienīgos vārtos spēles 43. minūtē guva Armando Sadiku, kurš pēc Lediana Memušaja piespēles no labās malas uzlēca un izdarīja sitienu ar galvu, sodot pretinieku vārtsargu par neveiksmīgu pozīcijas izvēli. Otrajā puslaikā albāņi teicami aizsargājās, neļaujot rumāņiem izveidot ļoti labas izdevības gūt vārtus.

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi.

$duelID=437;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!