Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā svētdien, 3. jūlijā, pusfinālā droši iekļuva mājiniece Francija, kas ceturtdaļfināla spēlē Parīzes priekšpilsētā Sendenī "Stade de France" stadionā ar 5:2 (4:0) sagrāva EURO 2016 pārsteigumu autori Islandi.

Tagad pusfinālā 7. jūlijā Marseļā francūži tiksies ar Pasaules kausa īpašnieci Vāciju, kas sestdien pieveica Itāliju. Otrā pusfinālā 6. jūlijā Lionā spēlēs Portugāle un Velsa.

Francijas futbolisti iepriekšējās četrās EURO 2016 spēlēs ne reizi pirmajā puslaikā nebija guvuši vārtus, bet šoreiz četras reizes pārspēja pretinieku vārtsargu un nodrošināja jau laicīgi sev vietu pusfinālā. Pirmā puslaika vidū ar septiņu minūšu intervālu izcēlās Olivjē Žirū un Pols Pogbā, bet puslaika izskaņā divu minūšu laikā Dimitri Pajē un Antuāns Grīzmans panāca 4:0.

Otrajā puslaikā, kad uzvarētājs jau bija zināms, komandas guva vēl trīs vārtus. Kolbeins Sigtorsons 56. minūtē guva Islandei pirmos vārtus spēlē, pēc trīs minūtēm Žirū otro reizi guva vārtus mačā ar galvu, bet Islande no EURO 2016 atvadījās ar Birkira Bjarnasona 85. minūtē gūtajiem vārtiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=483;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!