Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai arī Francijas izlases uzbrucējs Kilians Mbapē nerealizēja izšķirošo pēcspēles sitienu "Euro 2020" mačā pret Šveici, neviens uz viņu par to nedusmojas, uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāms.

Francijas izlasei "Euro 2020" astotdaļfināls izvērtās ļoti neveiksmīgs, jo vispirms pamatlaikā tā nenosargāja vadību ar 3:1, bet tad pēcspēles sitienu sērijā ar 4:5 piekāpās Šveicei. Pēdējo sitienu izpildīja Mbapē, bet to atvairīja Jans Zommers.

"Neviens nevar būt dusmīgs uz viņu," teica Dešāms, kuru citēja portāls "The Guardian". "Kad uzņemies atbildību, tā var notiek. Protams, šī neveiksme viņu ietekmēja. Kilians jūtas vainīgs, bet viņam tā nevajadzētu justies. Komanda ir vienota, tāda tā bijusi vienmēr."

Francijas izlases kapteinis Igo Lorī arī norādīja, ka Francijas izlase uzvar un zaudē kopā. "Mēs visi esam atbildīgi par šo neveiksmi. Neviens ar pirkstiem uz citiem nerāda," uzsvēra Lorī.

"Es zinu, ka jūs, fani, esat sarūgtināti, taču paldies jums par atbalstu un ticību mums," paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Mbapē. "Svarīgākais ir kļūt spēcīgākiem nākamajā spēlē. Apsveicu Šveici."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!