Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") par "nāves grupu" dēvētajā F apakšgrupā Minhenē Francijas futbola izlase ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Vācijas valstsvienību.

Tādējādi Vācijas izlase pirmo reizi Eiropas futbola čempionātu iesāka ar zaudējumu.

Spēles 17. minūtē Vācijas vārtsargs Manuels Noiers atvairīja Kiliana Mbapē bīstamu sitienu pēc divu aizsargu apspēlēšanas, taču trīs minūtes vēlāk Francija izvirzījās vadībā. Pols Pogbā ar piespēli teicami atrada Lukasu Ernandesu, kurš piespēlēja gar vārtiem Kilianam Mbapē, bet Mats Hummelss bija pirmais pie bumbas. Viņš gribēja to izsist ārpus laukuma, bet pats ieraidīja savos vārtos.

Vācieši vairāk darbojās ar bumbu turpinājumā, un 38. minūtē Ikajs Gindogans pēc Serža Gnabrī piespēles neizmantoja iespēju rezultātu izlīdzināt. Pirmajā puslaikā rezultāts, bet pēc nospēlētām septiņām minūtēm otrajā puslaikā Adrjēns Rabio pretuzbrukumā sita pa vārtu stabu.

Uzreiz pēc tam Gnabrī Vācijas uzbrukumā pēc Robina Gosensa piespēles sita pāri no teicamas pozīcijas. Vācija turpināja spēlēt vairāk ar bumbu, un tas ļāva Francijai lūkot pēc pretuzbrukuma. 67. minūtē Mbapē ieraidīja bumbu vārtos, bet uzbrukuma sākumā viņš atradās aizmugures stāvoklī.

Kamēr Vācija meklēja veidus, kā uzlauzt pretinieku aizsardzību, Francija bija pāris centimetru attālumā no vēl vieniem vārtiem, taču Karīma Benzemā pretuzbrukumā gūtie vārti netika ieskaitīti vēl vienas aizmugures dēļ. Vācijai tā arī neizdevās radīt nopietnus draudus Francijas izlases vārtiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1457;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!