Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas futbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta ("Euro 2020") astotdaļfināla spēlē dramatiskā duelī ar rezultātu 5:3 (1:1) pagarinājumā pārspēja Horvātijas valstsvienību un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Spānijas pretinieki ceturtdaļfinālā būs Francijas un Šveices pāra uzvarētājs.

Spānijas izlase spēli iesāka ļoti pārliecinoši un kontrolēja notikumus laukumā, bet 20. minūtē Pedri no laukuma viduszonas piespēlēja vārtsargam Unai Simonam, bet viņam neizdevās savaldīt bumbu, un tā ieripoja Spānijas vārtos. Tā bija devītā reize, kad "Euro 2020" turnīrā spēlētājs raidīja bumbu savos vārtos. Spānijas futbolistiem vajadzēja pāris minūtes, lai atgūtos no šī trieciena, un 38. minūtē vētrainā spāņu uzbrukumā pirmo sitienu bloķēja aizsargs, pāris sekundes vēlāk Dominiks Livakovičs atvairīja Hosē Gajas izdarīto sitienu, bet bumba nonāca pie Pablo Sarabijas, kurš izlīdzināja spēles rezultātu.

Spānijas futbolisti turpināja būt nedaudz aktīvāki, un 57. minūtē Ferrans Torress centrēja bumbu soda laukumā, kur ar galvu precīzu sitienu izdarīja Sesars Aspilikveta. Savukārt 20 minūtes vēlāk Spānija šķietami pielika punktu šim mačam - Ferrans Torress saņēma teicamu tālu piespēli no Pau Torresa, apsteidza Joško Gvardiolu un pārspēja vārtsargu, dubultojot savas komandas pārsvaru.

Tomēr pēdējās minūtēs Horvātija veica teicamu atspēlēšanos. 85. minūtē Luka Modričs ļoti aktīvi nospēlēja horvātu uzbrukumā, kura noslēgumā Mislavs Orsičs izdarīja sitienu pa vārtiem. Lai arī Aspilikveta neļāva ielidot bumbai vārtu tīklā, tomēr viņš bumbu bloķēja aiz vārtu līnijas. Savukārt kompensācijas laika otrajā minūtē Oršics teicami no labās malas piespēlēja Mario Pašaličam, kurš ar galvu sita vārtos, panākot pagarinājumu.

Pagarinājumā vispirms Horvātijai bija labas iespējas gūt vārtus, taču 100. minūtē Dani Olmo no labās malas piespēlēja Alvaro Moratam uz tālo vārtu stabu, uzbrucējs uzņēma bumbu un izdarīja sitienu ar kreiso kāju, atgūstot savai komandai vadību. Trīs minūtes vēlāk Olmo piespēlēja Mikelam Ojarzabalam, kurš soda laukumā noturēja aizsargu aiz sevis un izdarīja teicamu sitienu vārtos. Spēles izskaņā vēl Olmo trāpīja pa vārtu stabu, taču horvātu pretestība bija pārvarēta.

Spānijas izlase savu ceturtdaļfināla dueli aizvadīs Sanktpēterburgā.

2016. gadā Spānija nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, bet 2008. un 2012. gadā spāņi kļuva par Eiropas čempioniem.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

$duelID=1517;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!